Szombathelyi Haladás


Gaál Bálint: Az ilyen meccsekért érdemes


2016.10.17. 14:26
haladas.hu

Hosszú sérülés után hatalmas kapufa, egy begyakorolt szögletvariációt követően pedig szép gól a Ferencváros elleni mérkőzésen. Gaál Bálint elégedett, szerinte a hasonló színvonalú meccsek is hozzájárulnak a magyar foci fejlődéséhez.

- Az ilyen meccsekért érdemes kilátogatni a stadionba, több mint 4000-en szurkoltak a helyszínen, eufórikus volt a hangulat, a magyar bajnokságnak ezek az összecsapások tesznek jót. Azt azért sajnálom, hogy a televízió nem adta a rangadót, így a nézők nem láthatták, hogy milyen jó iramú és hajtós mérkőzést vívtunk a bajnokkal - emelte ki a szombat esti mérkőzés egyik legjobbja, Gaál Bálint.

- Amikor a kezdés előtti percekben az öltözőből a pályára kimentünk, éreztem, hogy itt ma nem kaphatunk ki. Húsz perc alatt eldönthettük volna a meccset, lőttünk három kapufát, és még további nagy helyzeteink is adódtak. Aztán szinte a semmiből lehetősége nyílott megszereznie a vezetést a Fradinak, de Rózsa Dani biztosan védte Djuricin 11-esét. A második játékrész eleje pont az első ellentettje volt, beszorított minket a Ferencváros. Ezt sikerült átvészelnünk és két pontrúgás után gólokat szereztünk – emlékezett vissza az első találatot szerző csatár.

Elmondta, nagyon boldog, hogy a hosszú sérülése után a Maribor elleni barátságos mérkőzést követően bajnokin is gólt rúgott.

- Az első félidőben még csak megdöngettem a kapufát, míg a második negyvenöt percben egy szögletvariáció után sikerült betalálnom. Nagyon megkönnyebbültem, a lelkemnek igen jót tett ez a találat. Annyira pörögtem, hogy a meccs utáni éjszaka két óránál többen nem is tudtam aludni, végig a Fradi elleni győzelem járt a fejemben – tudtuk meg Bálinttól.

                                                             Sikerkovácsok: Gaál Bálint és Németh Márió. Fotó: Németh Szabolcs

Kiemelte, hogy egymás elleni játékban edzéseken többször gyakorolják a rögzített helyzetből lévő szituációkat, a szerdai tréningen a szöglet utáni helyezkedésekre fektették a hangsúlyt, a gólt a német válogatottól elesett pontrúgás variációból szerezték.

- A mérkőzés előtt sok újságíróval beszéltem és mindenkinek elmondtam, hogy ez a Fradi most verhető. Igazam lett, nagyon élveztük a játék minden percét, alig volt üresjárat, talán a kiállítások után esett vissza a színvonal, de akkor már biztosak voltunk a győzelemben. Ismét nagyszerű volt a közönség, remek hangulatot varázsoltak a soproni stadionba. Hétvégén Mezőkövesden lépünk pályára, a szombaton mutatott játék után azt mondom, hogy az egy ponttal nem lennék elégedett – zárta a beszélgetést Gaál Bálint.

  

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink