Szombathelyi Haladás


Szerződést hosszabbítana a Haladás Király Gáborral


2016.10.10. 13:00
Pum András

A 107-szeres válogatott Király Gábor két évre szóló szerződéshosszabbítási ajánlatot kapott a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapatától.

Tavaly nyáron, az angol Chamiponshipben szereplő Fulhamtől tért vissza szülővárosába, Szombathelyre, nevelőklubjába a Szombathelyi Swietelsky-Haladáshoz Király Gábor. A 107-szeres válogatott kapus két esztendőre írt alá a zöld-fehérekhez, a kontraktus tehát a mostani, azaz a 2016/17-es bajnokság végén lejár.

Noha a válogatottságtól a franciaországi Európa-bajnokság után visszavonult kapus, ám az NB I-ben még nem tervezi, hogy szögre akasztja kesztyűjét.

– Gáborral régóta beszélgetünk 2017 nyarán lejáró szerződése meghosszabbításáról, már megkapta az írásos ajánlatunkat is, amely újabb két évre szól – tudtuk meg Tóth Miklóstól, a Haladás ügyvezető igazgatójától. – Úgy látjuk, változatlanul remek formának örvend és később is a csapat segítségére lehet. Most úgy gondolom, megegyezünk a folytatásról.

A rutinos kapus ugyanis egy hónapja, a szeptember 10-i, felcsúti Videoton–Haladás mérkőzés 72. percében, a székesfehérváriak második gólját megelőzően combközelítő-izom sérülést szenvedett. Az azóta eltelt három bajnokin Rózsa Dániel őrizte a szombathelyi kaput. 

– Amikor hazatértem sem titkoltam, hogy Szombathelyről én már nem megyek sehová, egyszer majd itt fejezem be pályafutásomat – mondta Király Gábor. – Ha szükség van a szolgálataimra, jövő nyártól is szívesen maradok a Haladásnál – örülök, hogy klubom is úgy gondolja, folytassuk a közös munkát. De nem szeretnék a dolgok elé menni, most az a legfontosabb, hogy ismét teljesen egészséges legyek. 

– A tervek szerint, szépen gyógyulok, nincs semmi komplikáció, minden nap kezelésre járok, akkor is, amikor a csapatnak nincs edzése – folytatta Király. – Azt azonban most még nem tudom megmondani, szombaton védek-e az FTC ellen. Hiszen az egy dolog, hogy esetleg rendbejövök, ám vissza kell nyernem az erőnlétemet is.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink