Szombathelyi Haladás


Szombaton ismét Király-kupa

Szombaton 13. alkalommal kerül megrendezésre a Király Sportlétesítményben a Király Kupa nemzetközi labdarúgó-torna.

Csütörtök délelőtt sajtótájékoztatón ismertették a szombati Király Kupa részletes programját. A rendezvényen megjelent Király Gábor, a Király Sportlétesítmény vezetője, Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője, Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója ésKomláti István, a Király Sporlétesítmény menedzsere.

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően ezúttal is négy csapat csap össze a Király Kupán, a mérkőzések 2x30 percesek.

14 órakor a Szombathelyi Swietelsky-Haladás az NB II-es Swietelsky-Sopronnal, 15.30-kor a címvédő Vasas az osztrák harmadosztályú SV Drassburggal játszik. A két vesztes 17.30-kor a harmadik helyért mérkőzik, a döntőt 19 órakor rendezik. Döntetlennél nincs hosszabbítás, rögtön tizenegyesek következnek. Az edzők számára korlátlan cserelehetőség áll rendelkezésre.

Az ünnepélyes eredményhirdetés 20.30-kor kezdődik. Díjazzák a legjobb kapust, mezőnyjátékost és edzőt. Az első helyezett - a vándorkupa mellett -  300, a második 200, a harmadik 100 ezer forintot kap. A belépők egységesen 1000 forintba kerülnek, kapunyitás 13 órakor.

- A Király Kupa remekül beleillik a programunkba, csakúgy mint tavaly is, biztos vagyok abban, idén is jól szolgálja a felkészülést – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Körülnéztem a pályán, remek a talaj, kimondottan jó ránézni a létesítményre. Mindkét meccsen külön sorral állunk fel, az új fiúk közül egyedül a kisebb sérüléssel bajlódó Sjoerd Ars nem játszhat.

 

Mészöly Géza, Király Gábor és Tóth Miklós a sajtótájékoztatón

Ezt követően Király Gábor a nyári, Szombathelyen jelenleg is futó kapustáboráról beszélt. Idén a romániai Újszentesen, aztán Szentesen, Szegeden, Hatvanban, Nagykanizsán és Szekszárdon tartanak majd bemutatót a Király kapustábor kapusai, akik mögött több mint 1700 profi mérkőzés áll. Emellett heti egy alkalommal Kőszegen és Jánosházán is van lehetőség  részt venni a fiataloknak a Király-féle kapusképzésben.

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink