Szombathelyi Haladás


Az újoncot fogadja a Hali


2016.09.23. 13:00
Pum András

Az OTP Bank Liga 11. fordulójában szombaton 18 órai kezdettel a 3. Szombathelyi Swietelsky-Haladás a 10. Gyirmót FC Győrt fogadja Sopronban.

Az újonc gyirmótiak gyenge kezdés – hat meccs, két döntetlen, négy vereség – után belelendültek, az utóbbi négy meccsükből kettőt megnyertek, kettőn döntetlenre végeztek. Ezeken a meccseken két gólt szereztek, de egyet sem kaptak. Úgy fest tehát, megszokták az NB I. légkörét Urbányi István vezetőedző tanítványai. Persze nem csak a gyirmótiak, a Haladás formája is felfelé ível, a korábbi négyes győzelmi széria után a Videotontól kikaptak a zöld-fehérek, ám egy hete 1-0-ra verték a listavezető Vasast, majd szerdán 1-1-es döntetlenre végeztek az Újpest vendégeként.

- Éreztem a szezon elején, hogy előbb-utóbb összeáll a Gyirmót, meg is néztem, mikor játszunk majd velük – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Noha utolsó előtti a tabellán ellenfelünk, nagyon nehéz meccsre számítok. Stabilizálódott a védelmük, amelyhez valamelyest mi is hozzájárultunk Jancsó András kölcsönadásával. Mellette Bojovics is roppant stabil bekk, a támadószekcióban Csiki, Filkor és Sallói meghatározó és kapura is veszélyes futballista. Ami bennünk illet, sokat kivett a fiúkból az elmúlt két hajtós meccs, de ha majd fáradnak is a fiúk, a szívük, a jó mentalitásuk viszi őket előre. Fontos, hogy nagyon stabilan védekezzünk, elöl pedig be kell rúgni adódó helyzeteinket. Nagy csatára van kilátás, a győzelmek hatására a gyirmótiak önbizalma megjött. De a háromhetes bajnoki szünet előtt mindenképpen nyerni akarunk. Király, Jánvári, Calvente sérült, Jagodics lábadozik, Gaál játéka kérdéses.

Összeállítás: Rózsa – Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak – Kovács L., Iszlai – Németh M., Rácz, Halmosi – Williams.

Csere: Gyurján, Angyal, Schimmer, Tóth M., Overgoor, Ars, Gaál.

A zöld-fehérek a péntek délutáni edzést követően az éjszakát Bükfürdőn töltik, innen utaznak át a soproni bajnokira.

A mérkőzést Iványi Zoltán vezeti, segítői Farkas Balázs, Medovarszki János, a negyedik játékvezető Kormányos II. Gábor.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink