Szombathelyi Haladás


Vízválasztó győzelem


2019.10.08. 20:30
Pum András

Supka Attila vezetőedző és a gólszerző Jancsó András értékelte a Kazincbarcika elleni 1-0-s győzelmet.

A Kazincbarcika ellen idegenbeli 1-0-s sikerének köszönhető 17. helyről a 12-re lépett előre a Haladás, amely ezzel megszerezte második győzelmét a bajnokságban. A putnoki 1-0 pedig az első idegenbeli siker volt. A mindig fontos első gólt Jancsó András szerezte, a Lurkóban, majd az Illés Akadémián pallérozódott futballista korábban már volt középpályás, csatár és védő is – Supka Attila utóbbi poszton számol vele.

- Az volt a terv, hogy a mérkőzés elején mi szerezzük az első gólt, hiszen a korábbi meccseinken ez csak ritkán sikerült – mondta Jancsó András. – Márpedig sokkal könnyebb előny birtokában futballozni úgy, hogy az ellenfélnek kell jönnie. A meccs elején szerencsére sikerült is betalálnunk. Németh Márió szöglete után Gaál fejjel megcsúsztatta a labdát, a hosszún helyezkedtem, üresen maradtam és a levegőből egyből kapura lőttem, a labda pattant egyet a földön és a kapus hóna alatt vágódott a hálóba. Boldog voltam, hiszen akkor lőttem utoljára gólt, amikor még Sopronban játszottunk, egy Paks elleni meccsen találtam be. Az első félidőben végig kontrolláltuk a játékot, irányítottuk a meccset. A második félidőben változott a játék képe, visszahúzódtunk, és a biztos védekezésből próbáltunk kontrázni. A szünetben éppen arról beszéltünk, ha az ellenfél kinyílik, nagyobb területünk és ezzel együtt esélyünk lesz gólt szerezni. Volt is egy-két lehetőségünk, például Kiss Bencének is volt egy jó lövése – sajnos nem született gól. A vége kicsit meleg volt, Rózsa Dani nagyokat védett. Hogy minek köszönhető a sikerünk? Ezen a meccsen nem az volt mint eddig, most ha valaki hibázott, jött a társa és kisegítette. Igazi csapatként futballoztunk. Ehhez az is kellett, hogy mostanra mindenki kezdi átérezni a helyzet súlyát. Ettől a kerettől több kell, több van bennünk. Tíz forduló után nagyon ramatyul festett a tabella, örülök, hogy végre elkerültünk a hátsó régióból. Tehát összefoglalva: elsősorban mentálisan, fejben változtak pozitív irányban a dolgok a putnoki bajnokin. Még a mérkőzés előtt Jagodics Márk mondta, hogy élet-halál meccs vár ránk – valóban volt. Ez a találkozó arról döntött, hogy a folytatásban hátra vagy előre kell nézegetnünk. Vízválasztó 90 percen vagyunk túl. Szoros a mezőny, ha két-három találkozót megnyerünk, még nagyobbat ugorhatunk előre a tabellán. Jövő vasárnap a Vasas ellen játszunk, az sem lesz egyszerű, de most már elhisszük, hogy idegenben is tudunk nyerni.

- Az elmúlt mérkőzésekhez képest agresszívabban játszottunk, egységesek voltunk és akadtak időszakai a meccsnek, amikor jól futballoztunk – mondta Supka Attila – Amit átbeszéltünk, sikerült megvalósítanunk a meccsen, az első félidőben a gólon kívül több lehetőségünk is akadt, ekkor eldönthettünk volna a meccset. A végén kellett egy kis szerencse. Ne felejtsük el, hogy a Kazincbarcika a Vasas ellen például döntetlent játszott, az MTK pedig csak nagy nehezen verte meg. Úgy gondolom a csapatmunka és a mentalitás rendben volt Putnokon – bízunk bent, hogy ez a folytatásban sem változik. A két hétben elsősorban a taktikai elemeket gyakoroljuk, fizikálisan ugyanis rendben van a csapat. S persze készülünk a Vasas ellen.

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink