Szombathelyi Haladás


Győzelem!!!


2019.10.06. 15:00
haladas.hu

A Merkantil Bank Liga 12. fordulójában a Szombathelyi Haladás Jancsó András góljával idegenben 1-0-ra verte a Kazincbarcikát.

KAZINCBARCIKA SC-SZOMBATHELYI HALADÁS 0-1 (0-1)

Putnok, Várady Béla Sportközpont, 250 néző, vezette: Szigetvári

Kazincbarcika: Horváth L. – Heil, Fótyik, Krausz, Oldal – Kercsó (Ádám, 70.), FARKAS, Virág, Lukács – Berki (Oltean, 67.), Lakatos (Iszák, 46.). Edző: Gálhidi György. 
Haladás: RÓZSA – Habovda, JANCSÓ, JAGODICS, Németh Milán – HOLDAMPF, Németh Márió (Tóth M., 75., KISS B. – Gaál, Szalay (Füleki, 80.) ESZLÁTYI. Edző: Supka Attila.
 

A remekül előkészített pályán a hatodik percben megszerezte a vezetést a Haladás. Németh Márió jobb oldali szögletét Gaál tovább perdítette, a hosszún érkező Jancsó hét méterről, kapásból, jobbal a kapu közepébe lőtte (0-1). A gól után a vasiak domináltak, irányították a játékot, majd negyedórányi futballt követően átvette az irányítást a Kazincbarcika. Ám a vendégek védelme jól zárt, így a hazaiak nem tudtak helyzetbe kerülni. Mivel a barcikaiak hátrányban voltak, muszáj volt kockáztatniuk, ez kedvezett a szombathelyi kontráknak. A Haladás játékosai ellentámadásokból többször is a hazai védelem mögé kerültek. Mind a jobb, mind a bal oldalon többször is megbontották a hazaiak hátsó alakzatát. Félóra elteltével Kiss Bence 20 méteres lövését Szalay átlépte, a labda pedig nem sokkal suhant el a bal kapufa mellett. A félidő utolsó tíz perce ismét a vendégeké volt, a tiszta feketében játszó szombathelyiek birtokolták többet a labdát. Az első 45 perc paprikás, kemény játékot hozott, a játékvezető négy sárga lapot is kiosztott.

Szünet után után a vendégek nem engedték kibontakozni a hazaiakat, a kazincbarcikai támadásokat jól hatástalanította a szombathelyi védelem. után a vendégek nem engedték kibontakozni a hazaiakat, a kazincbarcikai támadásokat jól hatástalanította a szombathelyi védelem.   A borsodiak meddő fölényben futballoztak, helyzeteket nem tudtak kidolgozni. A hajrában aztán jöttek a helyzetek. A 80. percben Kiss Bence megpróbálta átlöbbölni a labdát Horváthon, a kapus azonban szögletre nyomta a labdát. Három perc múlva egy jobb oldali szabadrúgás után Oldal lövését bravúrral védte, a kipattanót hiába sodorták a kapuba a hazaiak, a játékvezető les miatt helyesen érvénytelenítette a találatot. Az utolsó percre is maradt izgalom. Egy nagy bedobás után Oltean öt méterről leadott lövését Rózsa bravúrral védte.

A kemény mérkőzésen a motiváltan, helyenként kimondottan jól játszó szombathelyiek játéka nagyot javult a legutóbbi, ajkai meccs óta, egy góllal megérdemelten nyertek. Gólszerző: Jancsó (6.).

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink