Szombathelyi Haladás


Bravúros döntetlen a bajnoki címvédő ellen


2019.09.28. 23:00
PA

A női labdarúgó NB I. 6. fordulójában a Haladás-Viktória FC gólnélküli döntetlent játszott a Ferencvárossal.

Haladás-Viktória FC–Ferencvárosi TC 0-0. – Szombathely, Király Sportlétesítmény, 120 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Juhász.
Haladás-Viktória FC: BÍRÓ – BALOGH, FÖRDŐS, TÁLOSI, Horti, Kiss Zs. – Tóth A., Rácz – Szakonyi, Siklér (Manhart, 20.), Öreg. Edző: Simon Attila.
FTC: Samu – Mosdóczi, Aleksic, Pusztai (Diószegi, 78.), Szabó V. – Zlidnis, Hasanbegovic, Fenyvesi, Czellér (Nagy V., 61.) – Vágó, Kocsán (Kapetanovic, 70.). Edző: Dörnyei Balázs.

A szombathelyiek az FTC elleni mérkőzésre új taktikai felállást választottak és az ötvédős rendszerrel nem is tudtak mit kezdeni a bajnoki címvédő ferencvárosiak. A vasiak nagyon fegyelmezetten védekeztek, lezárták a területeket, így a vendégek hiába próbálkoztak kombinatív játékukkal, nem boldogultak. A 20. percben a szombathelyiek támadója, Siklér Kinga rosszul lépett, le kellett cserélni, helyére Manhart érkezett. A hazaiak a biztos védekezés mellett a támadás lehetőségét sem adták fel, főleg a jobb oldalon vezettek veszélyes akciókat, Szakonyi Emese és Balogh Henrietta is többször a védők mögé és helyzetbe kerültek. A vendégeknek nem volt kidolgozott helyzetük az első 45 percben.

Szünet után a hazaiak Heike Manhart és Tóth II. Alexandra révén inkább középen veszélyeztettek. A ferencvárosiak enyhe mezőnyfölényben futballoztak, de komoly helyzetet csak a lefújás előtt dolgoztak ki – ám el is hibázták.

Jó iramú, jó színvonalú mérkőzésen a vendégek valamivel többet birtokolták a labdát ellenfelüknél, ám a hazaiak taktikailag felülmúlták a bajnokesélyest. Igazságos döntetlen született, a viktóriások értékes pontot raboltak a bajnoki cím esélyesétől.

                                              Horti Boglárka és társai értékes ponttal gazdagodtak

Simon Attila: – Végtelenül boldog vagyok, hogy a korábbi, rosszul sikerült diósgyőri első félidő után magunkra találtunk és remekül helytálltunk a jó erőkből álló FTC ellen. Kis szerencsével akár nyerhettünk is volna.

További eredmények: St. Mihály-Szeged–Astra 0-1, Diósgyőri VTK–MTK 1-1, ETO FC Győr-Kelen SC 3-2.

A bajnokságban három hét szünet következik, a szombathelyiek legközelebb október 20-án, az MTK otthonában lépnek pályára.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink