Szombathelyi Haladás


Továbbjutottunk a kupában


2019.09.22. 16:00
haladas.hu

A Magyar Kupa 6. fordulójában a Szombathelyi Haladás 3-0-ra győzött az NB III-as Gyöngyös otthonában.

Gyöngyösi AK-Szombathelyi Haladás 0-3 (0-0)

Gyöngyös, 400 néző, Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés, vezette: Böcskei.

Haladás: Rózsa - Tóth M. (Habovda, 60.), Jancsó, Németh Milán, Bosnjak - Kiss B., Nyári (Szekér, 82.), Németh Márió -  Medgyes, Novák, Gaál (Eszlátyi, 60.). Edző: Supka Attila.

A Haladásban Jagodics Márk és Tóth Dávid sérülés miatt nem léphetett pályára, míg a gyöngyösiek kapusa, Halasi a bemelegítés során megsérült, így a kezdésnél már Ladányi állt a gólvonal előtt. A remek futballidőben a vasiak birtokolták többet a labdát, nagy fölényben futballoztak, de komoly helyzetet nem tudtak kidolgozni. A védők mögé belőtt labdákra Novák Csanád és Gaál Bálint többször is rástartoltak, de rendre lesen akadtak el az akciók. A támadóharmadban tehát nem tudott veszélyes helyzetet kidolgozni a szombathelyi csapat. A hazaiak semmit sem kockáztattak, védekezték, őrizték a gólnélküli állást.

Szünet után is a vendégek domináltak, majd egy órányi játékot követően a kettőscsere után nagyobb fokozatra kapcsoltak. Előbb Medgyes labdájával Németh Márió tört be a tizenhatoson belülre, de ziccerből, 14 méterről  Ladányiba bombázott. Majd Kiss Bence szerzett meg egy kapuskirúgást a félpályánál, végül 18 méterről a bal sarok mellé lőtt, A 67. percben Németh Márió indította a bal oldalon Novákot, a támadó középre adott labdáját Medgyes öt méterről a kapus felett pörgette a hálóba (0-1). A 75. percben Ladányi egy hazaadást rúgott előre, de Novák belelépett a lövésbe, a labda a bal oldalon Medgyeshez pattant, aki középre ívelt, Novák pedig nyolc méterről a kapuba fejelt (0-2). A 81. percben Németh Máriót buktatták a tizenhatoson belül - a büntetőt a sértett a balra mozduló kapus mellett a jobb sarokba rúgta (0-3). Az utolsó percekben még Rózsa védett bravúrral. A szombathelyiek biztosan jutottak tovább. Jók: Jancsó, Nyári.

Supka Attila: - Ami elterveztünk, meg tudtuk valósítani, ahogy kértem: türelmesen futballozva vívtuk ki a továbbjutást. Az első félidőben is voltak már helyzeteink, a másodikban pedig 1-0-s vezetésünk után már könnyebb dolgunk volt -  jól játszottunk, újabb ziccereink akadtak és még két gólt szereztünk. Ugyanakkor már előbb ki kellett volna jönnie a két csapat közötti osztálybeli különbségnek.

 

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink