Szombathelyi Haladás


Kétszer is talpra álltunk


2019.09.18. 17:00
haladas.hu

A Merkantil Bank Liga 9. fordulójában a Szombathelyi Haladás Békéscsabán 2-2-es döntetlent játszott.

Békéscsaba-Szombathelyi Haladás 2-2 (1-1). - Békéscsaba, 835 néző, vezette: Ducsai.

Békéscsaba: Rybansky - Farkas, Máris (Gréczi, 62.), Babinyecz, Szélpál - Olasz (Pantovic, 75.), Hursán, Kovács Á., Bidzilya - Szalai, Faragó. Edző: Schindler Szabolcs. 

Haladás: Gyurján – Habovda, Jagodics, Németh Milán, Bosnjak – HOLDAMPF, Kiss Bence, Németh Márió (Novák, 76.) – Eszlátyi (Medgyes, 55.), SZALAY (Nyári, 71.), Gaál. Edző: Supka Attila.

Az első negyedóra az ismerkedés jegyében telt, a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. A 16. percben Holdampf 18 méteres lövése a jobb kapufán csattant. Ezzel egycsapásra megélénkült a meccs, még ugyanebben a percben Németh Márió bal oldali szöglete a bal kapufáról vágódott ki. A 19. percben Szalai vezette rá a labdát Gyurjánra, ám a becsúszó Jagodics nagyot mentett. A 24. percben Faragó lépett ki Németh Milán és Bosnjak között, előbbi csak a tizenhatoson belül érte utol, ahol buktatta. A büntetőt Hursán a jobb sarokba rúgta (1-0). A 33. percben Kiss Bence 17 méteres lövését védte bravúrral Rybánsky. Két perc múlva Gyurján védett nagyot, amikor Hursán bal sarokba igyekvő lövését hatástalanította. A 42. percben egy jobb oldali Habovda-Kiss Bence-Szalay kombináció végén Szalay bevezette a labdát a tizenhatoson belürel majd 14 méterről a hosszú, jobb sarokba lőtt (1-1). Az első félidőben inkább a vasiak domináltak, de sok hibával játszottak.

Szünet után a 47. percben Gyurjánt egy bátor kivetődés során ápolni kellett, ám folytatni tudta a játékot. Az 57. percben Németh Márió előreívelt labdáját Gaál nagy helyzetből, az ötösről mellé fejelte. A folytatásban a vasiak irányították a játékot, de nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni, az utolsó passzokat rendre elrontották.  A 80. percben egy bal oldali lövést Gyurján lábbal védett, a kipattanót Pantovic 11 méterről a léc alá lőtt (2-1). Egy perc múlva egyenlített a Haladás: Gaál balról középre adott, a röviden érkező Nyáriról a hosszún Medgyes elé pattant a labda, a támadó egy védővel a nyakán két méterről a hálóba lőtte a labdát (2-2). Mindkét csapat ment előre a győztes gólért, a 86. percben a hazaiak találhattak volna be, a 93. percben viszont a vendégek. Egy lecsorgó labdával Novák egyedül tört kapura, de 11 méterről a kivetődő Rybanskyba lőtt. 

A vasiak kicsivel közelebb álltak a győzelemhez és a végén meccslabdát hibáztak.

 

 

 

További hírek

Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30
Megtekintés
Vezetődedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic szerint a Mosonmagyaróvár ellen nem az "igazi" Haladást láthattuk. Vezetőedzőnk ugyanakkor nem tudja elmarasztalni a játékosokat.
1 0 0 2024.04.23. 10:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink