Szombathelyi Haladás


Győzelem az ETO ellen


2019.09.16. 11:20
Pum András

A női labdarúgó NB I. 4. fordulójában idegenben nyert biztosan a Haladás-Viktória FC.

ETO FC Győr–Haladás-Viktória FC 1-3 (0-1). – Győr, 100 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Peitli.
Győr: Mészáros – Kovács L., Fél P. (Plóner, 64.) Sárosi, Fleck – Fél A., Gődér, Zsédely (Vida, 46.), Bódai – Süle, Horváth C. (Sali, 76.). Edző: Kulcsár Zsolt.
Haladás-Viktória: Bíró – Balogh, Fördős (Szakonyi, 72.), Horti, Kiss Zs. (Sitku, 61.) – TÁLOSI – ÖREG, Manhart, Tóth II. A., RÁCZ – SIKLÉR. Edző: Simon Attila.

A győriek kezdték jobban a meccset, kapufát lőttek. A vezetést mégis a vendégek szerezték meg: a 8. percben Öreg adott be balról, Manhart szép mozdulattal átemelte a labdát védőjén, majd a kimozduló kapus felett nyolc méterről a hálóba fejelt (0-1). A hazaiak nem tudtak újítani, csak pontrúgásokból veszélyeztettek és elsősorban a jobb szélen vezettek támadásokat – kevés eredménnyel. A szombathelyiek védelme ugyanis jól zárt, a vasiak többet birtokolták a labdát, kézben tartották a meccset.
Szünet után még nagyobb mezőnyfölényt harcolt ki a Viktória és növelte előnyét. Egy órányi játék után egy jobb oldali akció végén Manhart adott be, Rácz hét méterről a kapu közepébe helyezett (0-2). A 70. percben szépített az ETO, Gődér szabadrúgásból óriási gólt lőtt (1-2). A szombathelyiek nem kezdtek el kapkodni, három perc múlva egy Balogh-Szakonyi akció végén utóbbi adott a hosszúra, Rácz pedig félfordulattal, 17 méterről, jobbal a jobb sarokba bombázott (1-3). a hátralévő időben a vendégek okosan, taktikusan járatták a labdát.
A Haladás-Viktória teljesen megérdemelten nyert.

Simon Attila: – Örülök, hogy az Astra után a Győrnek is három gólt rúgtunk idegenben, sajnálom viszont, hogy megszakadt a góltalansági sorozatunk. Az utóbbi meccsekkel jól felkészültünk a Diósgyőr és az FTC elleni rangadókra.

További hírek

Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00
Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink