Szombathelyi Haladás


Váratlan vereség


2019.09.15. 17:00
PA

A Merkantil Bank Liga 8.fordulójában vasárnap a Szombathelyi Haladás 1-0-ra kikapott a Soroksártól.

Szombathelyi Haladás-Soroksár SC 0-1 (0-1)

Szombathely, 1955 néző, játékvezető: Dolnegó

Haladás: Gyurján – Kiss B., Jagodics, Németh Milán, Bosnjak – Holdampf – Medgyes, Németh Márió (Szalay, 65.), Schuszter (Nyári, 46.), Gaál (Eszlátyi, 65.) – Novák. Edző: Supka Attila.
Soroksár: Varga Á. – Gárdos, Gyömbér, Valencsik, Pászka – Lőrinczy, Csonka (Derekas, 71.), Misic, Korozmán – Csernik, Orosz. Edző: Lipcsei Péter.
.A Haladásban a kezdőben kapott lehetőséget az Illés Akadémia-Haladás U19-es együttesében futballozó 16 éves középpályás, Schuszter Ronald. A fiatal játékosnak ez volt az első NB II-es bajnokija. Az első helyzet a vasiak előtt adódott, a hetedik percben Németh Márió 19 méterről, jobbról leadott lövése alig kerülte el a bal felső sarkot. A vasiak kezdeményeztek többet, látszott, mielőbb szeretnék döntésre venni a dolgot. Negyedóra elteltével ismét Németh Márió került ziccerbe, de Bosnjak labdáját nyolc méterről Vargába lőtte. A 22. percben megszerezte a vezetést a Soroksár. Gárdos jobb oldali beadást Korozmán hét méterről a bal sarokba fejelte (0-1). Három perc múlva Novák lőtte el keresztbe a kapu előtt a labdát. A szombathelyiek akartak, mentek előre, de rengeteg hibával szőtték támadásaikat. A 32. percben Bosnjak bal oldali beadását Gaál tíz méterről kapura fejelte, Varga a léc fölé tolta a labdát.

Úgy kezdte a Haladás a második félidőt, mint az elsőt: nagy rohamokat vezetett, ám rengeteg volt a rossz passz, a pontatlanság. A Soroksár sem tett hozzá túl sokat a mérkőzéshez, viszont előnye birtokában nyugodtan futballozhatott. Supka Attila kettőt is cserélt, pályára küldte az Illés Akadémia növendékét, a 17 esztendős korosztályos válogatott Szalay Szabolcsot is. A 70. percben Nyári jobb oldali szögletét Eszlátyi fejelte kapura nagy helyzetből, de Valencsikban elakadt a labda. A játék szinte kizárólag a vendégtérfélen folyt, a soroksáriak szinte kizárólag bekkeltek, viszont ha lehetőségük adódott, gyors kontrákat vezettek. A vasiak próbálkoztak a jobb oldalon, a bal szélen, de a beadások vagy nem találtak embert, vagy leszerelték az érkező támadókat. Ahogy fogyott az idő, úgy váltak egyre idegesebbé a hazaiak. De nem csak ők, hanem a szurkolók is... A 80. percben egy szép akció végén Nyári félfordulatból, 18 méterről lőtt, de Varga ismét a helyén volt. Az utolsó perceket megnyomta a Haladás - hiába.

A mieink nem futballoztak jól - ennél szerdán, Békéscsabán jóval több kell.

 

További hírek

Megtekintés
Így látta az ETO elleni meccset Aleksandar Jovic

"A játékosok a vereség ellenére maximálisan harcoltak a csapatért, a klubért" - Aleksandar Jovic vezetőedző értékelte az ETO FC Győr elleni mérkőzést.
1 0 0 2024.03.18. 21:00
Megtekintés
Idegenbeli siker a rangadón

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. idegenben 2-1-re verte a harmadik helyen álló Vépet.
0 0 0 2024.03.18. 17:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink