Szombathelyi Haladás


Dorogon a Hali


2019.08.31. 16:30
Pum András

A labdarúgó NB II. 7. fordulójában vasárnap 16.30-kor a Szombathelyi Haladás a Dorogi FC vendége lesz.

A nyár óta a korábbi Illés Akadémia-tréner, Németh Szabolcs irányította, kilenc ponttal a hatodik helyen álló dorogiak remekül kezdték a bajnokságot, nyertek a Vasas ellen odahaza és Nyíregyházán is. Aztán zsinórban három vereséget szenvedtek – ám legutóbb 2-0-ra győztek Balmazújvárosban. A Komárom-Esztergom megyeieket erősíti a volt Haladás-kapus, Mursits Roland, a korábban az Illés Akadémián futballozó Nyíri Vince. Rajtuk kívül Forró Gyula, Kitl Miklós, Sitku Illés és Délczeg Gergely is megjárta korábban az NB I-et. A szombathelyiek egy-egy győzelemmel és vereséggel, valamint négy döntetlennel, négy ponttal a 13. helyen tanyáznak. A legutóbbi fordulóban gólnélküli döntetlent játszottak a Budaörssel, de nemcsak az elhullajtott két pont fájó, hanem a játék minősége is elmaradt a várttól.

– Nagyon kiegyensúlyozott a másodosztály, nincs nagy különbség a csapatok között, valamennyi ellenfélre oda kell figyelni – mondta Supka Attila, a Haladás edzője. – Ám úgy gondolom, nekünk elsősorban sosem a riválisainkkal, hanem inkább saját magunkkal kell foglalkoznunk. Szerdán a Budaörsöt gyakorlatilag minden mutatóban – passzok száma, labdabirtoklás, helyzetek száma – felülmúltuk, de ugye a futballt gólra játsszák. A budaörsiek ellen is számtalan helyzetet hagytunk ki, Dorogon ennyi lehetőséget nem pazarolhatunk el. Amennyiben koncentráltan, fegyelmezetten futballozunk, a játékosok betartják a taktikai utasításokat, végrehajtják, amit a szakmai stábbal kérünk tőlük, akkor sikeresek leszünk Dorogon. Yuriy Habovda és Tóth-Gábor Kristóf sérült.

A Buzánszky Stadionba – 2510 Dorog, Köztársaság út 3. -  a belépés a vendégszurkolók részére a Déli kapun – Munkás utca /vasút felöli oldal -  biztosított. A kaput 15.30-kor nyitják. A szurkolók a Déli kapu szomszédságában, a  Munkás utca és az Iskola utca kereszteződésénél, a DOROGI SPORTCSARNOK parkolójában helyezhetik el autóikat.

A Magyar Labdarúgó Szövetség immáron jogerősen is kizárta az anyagi gondokkal küszködő Balmazújvárost – a hajdúsági együttes eredményeit pedig törlik a bajnokságból. A balmaziak a következő bajnokságban csak a megyei I. osztályban indulhatnak.

A 7. forduló további programja. Vasárnap, 16.30: Kazincbarcika–Nyíregyháza, Tiszakécske–MTK. 17.00: Ajka–Vác, Békéscsaba–Budafok, Csákvár–Siófok, Szolnok–Szeged-Grosics Akadémia, Gyirmót–Budaörs. A Győr–Vasas mérkőzést hétfőn (M4 Sport) 20 órakor rendezik. A Soroksár szabadnapos.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink