Szombathelyi Haladás


Az éllovas Vasas a vendég


2016.09.16. 11:30
Pum András

Az OTP Bank Liga 9. fordulójában szombaton 18.30-as kezdéssel a 3. helyen álló Szombathelyi Swietelsky-Haladás a listavezető Vasas FC-t látja vendégül. A csapatok között 5 pont a különbség.

A tavalyi bajnokságban az elsőosztályú tagságát a zárófordulóban bebiztosító, 10. helyen végző Vasas az idei kiírásban remekel. A bajnokságot négy ponttal vezető angyalföldiek nyolc meccsükből hatot megnyertek, egy-egy döntetlen és vereség a mérlegük. Michael Oenning együttese csupán odahaza az Újpesttől (0-1) kapott ki, és többek között idegenben legyőzte az MTK-t, az FTC-t és a Videotont is. Egy hete az Illovszky-stadionban 1-0-ra verte a Paksot a piros-kék gárda.

Ami a Haladást illeti, noha a négyes győzelmi sorozat végére legutóbb a Videoton tett pontot, a 3-0-s vereség ellenére egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a vasi együttes. A játék vállalható volt, az eredmény kevésbé.

- Nem véletlenül áll az első helyen a Vasas, erős csapat, amelynek természetesen azért akad gyenge pontja – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Nagyon egységesek, a tavalyi bravúros bentmaradás összehozta a játékosokat és szurkolóik is mellettük állnak. Hátul nagyon stabilak, egyszerű, racionális, ám jó és hatékony futballt játszanak. Fiataljaik húzóemberek, Vida, Berecz, Hangya remek futballista, elöl pedig Ádám, Kulcsár, Saglik életveszélyes. De nálunk is vannak kiváló futballisták, például Halmosi Péter, aki irányítja, magával ragadja a csapatot. A kupameccs miatt a héten jobbára két csoportban edzettünk, de mindkét gárda motiváltan, fegyelmezetten dolgozott. A kupameccsen például Schimmer Szabolcs igazi vezére volt a csapatnak Számítunk szurkolóink segítségére, akik a Paks ellen ugyan kisebb létszámban, de annál nagyobb hangerővel buzdították a fiúkat. Remélem, ezúttal még többen elkísérnek bennünk. Győzni akarunk a Vasas ellen. Király, Gaál, Jánvári, Calvente sérült, Jagodics sem bevethető még, kérdéses Németh játéka is.

Összeállítás: Rózsa – Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak – Kovács, Iszlai – Williams, Rácz, Halmosi – Ars.

Cserék: Gyurján, Angyal, Schimmer, Tóth M., Overgoor, Németh M., Dombi

A mérkőzést Berke Balázs vezeti, segítői Farkas Balázs, Szalai Balázs, a negyedik játékvezető Takács Gábor.

                                                                  Szükség lesz a Hali-szurkolók biztatására. Fotó: Németh Szabolcs

A mieink a péntek délutáni edzés után buszra ülnek az éjszakát a jól bevált bükfürdői Danubius Healt Spa Resortban töltik, szombat délután innen utaznak Sopronba.

                                                         Áprilisban 2-1-re vertük Sopronban a Vasast

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink