Szombathelyi Haladás


Oda a veretlenségünk


2019.08.25. 19:00
haladas.hu

A Merkantil Bank Liga 5. fordulójában vasárnap 19 órás kezdéssel a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapata az éllovas Aqvital FC Csákvár otthonában lépett pályára. A találkozót 3-1-re nyerte a házigazda.

A Haladás a hibátlan, listavezető, lendületben lévő Csákvár vendégeként folytatta a bajnokságot. A Csákvár eddigi eredményei: Csákvár-MTK 3-2, Csákvár-Vác 2-1, Csákvár-Budafok 2-1, Balmazújváros-Csákvár 0-1.

AQVITAL FC CSÁKVÁR - SZOMBATHELYI HALADÁS 3-1 (1-1).

Csákvár, 600 néző, játékvezető: Káprály

Csákvár: Markek – Csató, Nándori, Tányéros – Major, Kocsis B. (Mim, 69.), Mészáros D., Madarász, Deutsch L. – Sejben (Pratsler, 78.), Baracskai (Daru, 72.). Vezetőedző: Visinka Ede

Haladás: Gyurján - Medgyes, Jancsó (Eszlátyi, 64.), Jagodics, Németh Milán, Füleki (Bosnjak, 33.) - Kiss B., Holdampf, Németh Márió - Gaál, Novák (Nyári, 33.). Edző: Supka Attila.

Remek pályán játszahatnak a csapatok, a délelőtti esőzés jót tett a játéktérnek. A kezdésre úgy 600 szurkoló jött össze, ebből 150-en a szombathelyiekért szorítanak.

Jó iramban kezdtek a csapatok, és a folytatásban sem lassítottak - mindkét fél játékában benne van a gól.

A 9. percben labdát vesztett a Haladás, amiből indított egy kontrát a Csákvár, a jobbról érkező támadó elől Gyurján bátor vetődéssel mentett.

A 21. percben komoly ziccert (ziccereket!) puskázott el a Haladás. Gaál lépett ki jobbról, kapura tört, de 14 méteres lövését a hazai kapus védte. A kipattanót Németh Márió rúgta kapura, de Marek ismét, bravúrosan hárított. Ám Németh Márió ismételhetett: második próbálokzásánál a védők mentettek...

A 23. percben jött a büntetés az eltékozolt szombathelyi helyzetért. A Csákvár jobb oldalon vezetett egy szép, gyors támadást, a beadásra középen érkezett Madarász, aki senkitől sem zavartatva 8 méterről, középről kapásből lőtt, Gyurján még beleért a labdába, ám az erős löket a lábai között utat talált a kapuba. Megszerezte a vezetést a Csákvár (1-0).

A csákvári gól megfogta a vendégeket - a hazaiak percei következtek.

A 27. percben egy újabb hazai kontra következett, Kiss Bence az utolsó pillanatban, barvúros megoldással mentett a center elől, és őrizte meg a Haladás kapuját a góltól.

A 33. percben a hazaiak játékosa, Kocsis Bence vezethette zavartalanul a labdát, majd 17 méterről kapura durrantott, a lökete a jobb oldali kapufán csattant. 

A zöld-fehérek vezeteőedzője, Supka Attila nem nézte tétlenül csapata visszaesését, kettős cserére határozta el magát: Novákot Nyári, Fülekit pedig Bosnjak váltotta. Jót húzott a mester, mert mindkét cserejátékos fontos szerepet játszott az egyenlítésben!

A 43. percben Bosnjak indította a bal szélen Nyárit, már úgy tűnt, hogy az ellenfél védője felszabadít, ám Nyári erőszakosan visszaszerezte a labdát, középre passzolt, ahol érkezett Gaál, és 7 méterről bal külsővel elnyeste a kapus mellett a játékszert - szépségdíjas találattal egalizált a Haladás (1-1)

Az első félidő hajrája izgalmasra sikeredett, mindjkét kapu előtt adodott lehetőség, de gól nem esett.

Hajtós, izgalmas első játékrészt produkáltak a csapatok, mindkét oldalon maradt ki gólhelyzet, 45 perc játék után az eredmény igazságos.

Egy agresszívabb Haladás lépett pályára a második félidőben - gyorsan előnybe is kerülhetett volna.

A 49. percben Gaál, Németh Márió, Nyári volt a labda útja. A kontra végén Nyári már csak a kapussal állt szemben, ám 16 méterről, középről a jobb alsó sarok mellé gurított. Óriási szombathelyi helyzet maradt kihasználatlanul...

A hazaiak jobban sáfárkodta a lehetőségeikkel. 

Az 52. percben a Csákvár vezetett egy kontrát, jobbról. Az ötös magasságában befelé húzó szélső lövését Gyurján még védte, a kipattanó azonban a második hullámban érkező Sejben elé pattant, akinek nem okozott gondot közelről begurítani az üres kapuba. Ismét megszerezte a vezetést a házigazda (2-1).

A Haladás nem roppant meg, fokozatosan átvette az irányítást, többet birtokolta a labdát. De igazán komoly helyzetet már nem tudott kialakítani. A Csákvár ugyanis szervezetten, keményen védekezett, kontrákra rendezkedett be, és pontrúgásokból próbált zavart okozni a szombathelyi kapu előtt. És ez a taktika nyerőnek bizonyult, igaz, komoly szerencse (vagy szerencsétlenség?) is kellett a harmadik hazai gólhoz.

A 90. percben egy kontrát vitt végig a Csákvár, a középre lőtt labda a visszafutó Németh Milán lábán megpattant, és becsorgott a Haladás kapujába. Öngóllal tett pontot a meccs végére a házigazda (3-1).

A hosszabbítás három perce már különösebb történések nélkül pergett le.

 

További eredmények: Soroksár-Vác 1-0, Budaörs-Balmazújváros 1-2, Dorog-Budafok 1-2, Tiszakécske-Vasas 1-3, Szeged-Siófok 1-3, Békéscsaba-MTK 3-3, Győri ETO-Kazicbarcika 1-1, Szolnok-Gyirmót 0-3

Az Ajka-Nyíregyháza mérkőzés a felázott, játékra alkalmatlan pálya miatt elmaradt. 

 

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink