Szombathelyi Haladás


Márió bevarázsolta


2019.08.12. 22:10
Pum András

A Szombathelyi Haladás támadója, Németh Márió a 91. percben talált be vasárnap a Szeged Csanád-Grosics Akadémia ellen, pontot mentve ezzel a zöld-fehérek számára.

Harmadik mérkőzésén is 1-1-es döntetlent játszott a Szombathelyi Haladás. A mieink vasárnap Gyulán, a Szeged Csanád-Grosics Akadémia ellen léptek pályára és noha a hazaiak már a mérkőzés kilencedik percében megszerezték a vezetést, a vasiak nem adták fel. Németh Márió az első félidőben kapufát lőtt, majd a 91. percben kiegyenlített. A Hali 31-ese tehát fontos szerepet játszott abban, hogy pontot szerzett a Hali, de ne felejtkezzünk el Gyurján Mártonról sem, aki több bravúrt is bemutatott a találkozón. Három meccs, három pont: ha úgy nézzük, még veretlen csapatunk és félig tele a pohár. Ha úgy, hogy nyeretlen, akkor félig üres. A Haladás egyébként már szombaton útra kelt a Gyulától 25 kilométerre fekvő Békéscsabára, és hogy mennyire jól tette, bizonyítja: a Szombathely-Békéscsaba távolságot az autópályán történt balesetek, dugók miatt hét óta alatt tett meg. Délután egykor indultak a zöld-fehérek és este nyolcra értek a viharsarki szállásukra.

-Nagyon nagy melegben futballoztunk, de erre semmit sem foghatunk, hiszen az ellenfélnek is ugyanúgy meg kellett birkóznia a hőséggel – mondta Németh Márió. – Nehéz meccset játszottunk, melyen csakúgy mint az előző két találkozónkon, az első 10-15 perc nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. A meccs elején volt egy nagy helyzete a szegedieknek, majd hamarosan a vezetést is megszerezték. Szerencsére fokozatosan magunkhoz tértünk, én kapufát lőttem, Kiss Bencének is akadt egy nagy helyzete. A második félidőben kicsit nyíltabban futballoztunk, megvoltak a lehetőségeink, igaz a szegediek meg kontrákból veszélyeztettek. Aztán az utolsó pillanatban csak sikerült kiegyenlítenünk. A gólom? Jancsó András ívelte be a labdát, a kapus kijött, de felugrott Jagodics Márk is, és a hazaiak portása nem tudta rendesen elütni a labdát, amely éppen elém pattant. Nem sokat teketóriáztam, egyből visszalőttem a szinte már üres kapuba. Örülök, hogy végre megtört a rossz szériám és az első két körben kimaradt helyzetek után végre betaláltam. Nyerni akartunk Gyulán, ám ez sajnos nem sikerült – vasárnap viszont a Haladás Stadionban le kell győznünk a Szolnokot. Hogy mi a különbség az NB I. és az NB II. között? Természetesen érezni a minőségi differenciát, ugyanakkor a második is vonalban, szinte minden csapatban vannak rutinos, az NB I-et megjárt futballisták. De itt elsősorban csapatként erősek a gárdák.

                                        Németh Márió pontot érő gólt szerzett Gyulán

Kíváncsiak voltunk, az öltözőben, a játékosok között téma-e a feljutás – illetve számukra mi a cél a 2019/20-as bajnokságban?

Tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk van, de úgy vagyunk vele, minél előbb szeretnénk visszajutni – folytatta Németh. – Tény, a csapat magja együtt maradt a nyáron, ugyanakkor keveset játszottunk az elmúlt bajnokságban, így még szoknunk kell egymást. A gyirmóti meccsünk jól sikerült, a Siófok ellen az első félidő nem volt rossz, a második viszont már nem tetszett. Egyetértek Supka Attilával, a szegediek ellen futballoztunk eddig a leggyengébben. Azon vagyunk, hogy a tendencia megforduljon és vasárnap a Szolnok ellen jó játékkal gyűjtsük be a három pontot.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink