Szombathelyi Haladás


Győztes főpróba!


2019.08.10. 22:40
Pum András

A bajnoki főpróbán a Haladás-Viktória FC három góllal legyőzte az ETO FC Győrt. Sérülése után ismét pályára lépett az osztrák légiós, Heike Manhart.

Haladás-Viktória FC-ETO FC Győr 4-1 (2-1). – Szombathely, Király Sportlétesítmény, női felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Fördős K.
Haladás-Viktória FC: Bíró (Csapó, 75.) – Balogh (Kopcsándi, 46.), FÖRDŐS, HORTI, Kiss Zs. (Sitku, 46.) – Tálosi (Kovács V., 46.) – Öreg (Manhart, 46.), TÓTH II., RÁCZ, Harsányi (Németh M., 60.) – SIKLÉR (a mezőny legjobbja). Edző: Simon Attila.

A vasiaknál Tóth I. Alexandrának részlegesen elszakadt az Achillese, hosszú időre kidőlt, míg Szakonyi Emese térdsérülése miatt nem szerepelhetett. Jó hír viszont, hogy fél éves kihagyás után pályára lépett viszont a bokaszalag-szakadásából felépült Heike Manhart. A nagy meleg ellenére a győriek az első húsz percben letámadták ellenfelüket, aminek később meg is lett a böjtje: elkészültek erejükkel. A 23. percben a vendégek egy kontra végén megszerezték a vezetést (0-1). A kisalföldiek ereje azonban a hőségben fokozatosan kezdett fogyni, a vasiak pedig átvették az irányítást. A 28. percben Öreg bal oldali szöglete ide-oda pattogott a tizenhatoson belül, végül Siklér szép mozdulattal, sarokkal a hálóba lőtt (1-1). Tíz perc múlva ismét Siklér jeleskedett, elcsípett egy hazaadást és a hálóba helyezett (2-1). 

Szünet után már teljesen egyértelművé vált a hazaiak fölénye, az 50. percben Tóth II. Alexandra ívelése után Siklér 13 méterről a kapu közepébe lőtt (3-1). Támadásban maradtak a hazaiak, a 70. percben Sitku ívelt be a bal oldalról, az érkező Kopcsándi elöl egy győri védő a saját kapujába passzolt – öngól (4-1). A hátralévő időben is a Viktória irányította a játékot és dolgozott ki további helyzeteket. A hazaiak jól játszottak és teljesen megérdemelten nyertek.

                                                         Siklér Kinga mesterhármast szerzett
 

Simon Attila: – Őszintén szólva nem számította ilyen jó futballra és arra sem, hogy ennyire motiváltak lesznek a lányok. Minden dicséretet megérdemelnek játékosaim. Felkészültünk a bajnokságra.

A Haladás-Viktória az edzőmeccsek során korában három bajnokcsapattal is megmérkőzött. Idegenben 2-1-re verte a szlovén Pomurje Beltincit, 2-0-ra a szlovák Slovan Bratislavát és 2-0-ra kikapott a horvát ZNK Splittől.

A szombathelyiek az 1. fordulóban jövő vasárnap 14.30-kor az újonc Kelen SC-t fogadják a Király Sportlétesítményben

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink