Szombathelyi Haladás


Balaton-parti vendégek


2019.08.06. 10:50
Pum András

A Merkanti Bank Liga 2. fordulójában szerdán 19 órakor a Szombathelyi Haladás a BFC Siófokot fogadja.

Annak ellenére, hogy a szombathelyiek felkészülése az anyagi gondok miatt nem volt zökkenőmentes, az első fordulóban Gyirmóton olykor kifejezetten jó játékkal, több ziccert is kialakítva 1-1-es döntetlent értek el a tavaly harmadik helyen végzett kisalföldi együttes otthonában. Persze az idegenbeli pontnak akkor van igazán értéke, ha hazai pályán is nyer egy csapat. A vasiak szerdán hazai környezetben is bemutatkoznak közönségüknek, a Siófokot fogadják.

A Balaton-partiaknál több ismerős arc is található. A vezetőedző Gál István korábban Mészöly Géza segítője volt a Haladásnál, csakúgy, mint a korábban az Illés-Akadémián dolgozó, a Viktória női együttesét is irányító Csordás Csaba, aki most is másodedző, csak éppen a sárga-kékeknél. A játékosoknál pedig Jagodics Bence, Jánvári Gábor, Zamostny Balázs szerepelt korábban Szombathelyen. A Haladáshoz hasonlóan a Siófok is döntetlennel kezdte a bajnokságot, más kérdés, hogy az ifjúsági játékosokkal felálló Balmazújváros elleni hazai 0-0-ra nem igazán lehetnek büszkék.

- Nem foglalkozunk azzal, hogy az elmúlt fordulóban mit játszott a Siófok, nekünk elsősorban magunkkal kell törődnünk – mondta Supka Attila, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. – Természetesen tudjuk, hogy a Siófok egyáltalán nem rossz csapat, tele van korábbi NB I-et megjárt futballistával. Jánvári Gábor, Jagodics Bence, Szakály Dénes, Horváth Péter, Magasföldi József, Zamostny Balázs mind-mind első osztályú múlttal rendelkezik. Nekünk azonban arra kell koncentrálnunk, hogy amit a felkészülés során felépítettünk, begyakoroltunk, azt viszontlássuk a Siófok ellen is. Gyirmóton az első negyedórát leszámítva a védekezésünk rendben volt, támadásban vezettünk néhány olyan akciót, ami kimondottan jól nézett ki. Ráadásul akadt három-négy ziccerünk, ezeket sajnos nem tudtuk kihasználni. A felkészülési mérkőzések nagy részén jól futballoztunk, így a gyirmóti találkozót megelőzően bizakodó voltam, és nem lepett meg csapatom jó teljesítménye. Ugyanazt a hozzáállást akarom viszontlátni a Siófok ellen is, mint Gyirmóton tapasztaltam, de ezúttal nem elégszünk meg a döntetlennel – fontos, hogy hazai pályán győzelemmel mutatkozzunk be. Yuriy Habovda és Tóth-Gábor Kristóf sérült.

            Jancsó András jól futballozott Gyirmóton, a Siófok ellen is komoly szerep hárul rá

A stadion pénztárai 16 órakor nyitnak.

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 26. fordulójában vasárnap 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.03.29. 10:20
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink