Szombathelyi Haladás


Helytálltunk a Fehérvár ellen


2019.07.28. 20:30
haladas.hu

Bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzésünkön rengeteg helyzetet dolgoztunk ki Székesfehérváron - végül 1-0-ra kikaptunk.

MOL Fehérvár-Szombathelyi Haladás 1-0 (0-0). – Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, edzőpálya, zárt kapuk mögött, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

MOL Fehérvár: Tujvel - Major M., Rus, Tamás O. (Galacs, 52.), Hangya - Kovács I., Tarnóczi, Pátkai (Dinnyés, 46.) - Bamgboye (Illés, 71.), Futács, Petrjak (Halmai, 46.). Edző: Marko Nikolics.

Haladás: Gyurján - Jancsó (Eszlátyi, 46), Jagodics, Németh Milán (Tóth D., 77.) – Medgyes (Tamás, 46.), Kiss Bence, Holdampf, Nyári (Füleki, 61.), Bosnjak (Cikos, 46.) – Gaál (Fekete, 46.), Németh Márió (Novák, 46.). Edző: Supka Attila.

A szombathelyieknél Yuriy Habodva és Tóth-Gábor Kristóf sérülés miatt nem játszhatott. Pályára lépett viszont a balmazújvárosi támadó, Fekete Ádám – a 31 éves, 186 centiméter magas futballista próbajátékon szerepel a Haladásban. Fekete korábban 21 NB I-es meccsen négy gólt lőtt, a magunk mögött hagyott NB II-es bajnokságban kétszer volt kezdő, 15 alkalommal csereként szállt be, gólt nem szerzett. Szintén próbajátékon szerepel a korábban hazánkban Debrecenben futballozó, egykori kétszeres szlovák válogatott védő, a 30 éves jobbhátvéd Erik Cikos is.

A meccs elején jobbára csak ismerkedtek egymással a csapatok, mezőnyjáték folyt a pályán, a kapuk nem forogtak veszélyben. A félidő derekától aztán felgyorsult a játék, a 24. percben Gaál 14 méteres lövését védte Tujvel, majd egy perc múlva a támadó fejesét fogtaa kapus. A 32. percben Kiss Bence a felezővonaltól szépen a védelem mögé löbbölte a labdát, Németh Márió lecsapott rá, majd 15 méteres emelését Tujvel bravúrral a léc fölé tolta. A 33. percben szép vasi támadás végén Nyári 12 méteres lövését védte bravúrral Tujvel. Öt perc múlva Németh Márió jobb oldali beadását a hosszún érkező Bosnjak hat méterről fölé fejelte. A 38. percben Gaál a jobb szélen lefutotta védőjét, majd kisodródva a kapus kezébe emelt.

                                                                           Fotó: molfehervarfc.hu

Szünet után az 53. percben egy remek jobb oldali akció után Novák hét méteres, jobb sarokra tartó fejesét védte ismét csak Tujvel. A 60. percben egy védők mögé belöbbölt labdát Futács tíz méterről a jobb sarokba lőtt (1-0). Két perc múlva Novák 14 méterről a jobb kapufa mellé bombázott, majd nem sokkal később újfent a támadó próbálkozott, de a kapus ismét a helyén volt. A hajrában még Fekete hat méterről, nagy helyzetből a jobb sarok mellé fejelt.

Kemény, hajtós mérkőzést vívtak a felek, mindkét csapat rendesen odatett magát, rengeteg helyzetet kidolgoztak a vasiak, de mind kihagyták őket.

Supka Attila: - A védekezésünk végig rendben volt, a hazaiak előtt egyetlen komoly helyezt adódott, azt kihasználták. Mi viszont az első félidőben négy százszézalékos helyzetet is elhibáztunk. Ami a próbajátékosokat illeti, reméljük hétfőn kedbező döntés születik az MLSZ-ben és a napokban eldöntjük, kikre számítunk közülük és kiderül, kikkel tudunk megegyezni.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink