Szombathelyi Haladás


Kétvállon a szlovák bajnok is!


2019.07.27. 21:00
Pum András

A szlovén bajnok után a szlovák elsőt is legyőzte a Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata.

Slovan Bratislava-Haladás-Viktória FC 0-2 (0-1). – Pozsony, műfű, 50 néző, női felkészülési labdarúgó-mérkőzés.
Haladás-Viktória FC: Bíró (Csapó, 75.) – Kopcsándi, Fördős, Horti, Kiss Zs. – Tóth II. A., - Szakonyi, Rácz, Öreg – Harsányi (Hajba, 60.) - Siklér. Edző: Simon Attila.

A Haladás-Viktóriában Heike Manhart betegség, Tóth I. Alexandra, Tálosi Szabina, Balogh Henrietta, Kovács Virág, Sitku Boglárka pedig sérülés miatt hiányzott. Azaz a vasiak több meghatározó játékosuk nélkül léptek pályára. 
A szombathelyiek kezdték jobban a mérkőzést, letámadták a Bajnokok Ligájában induló ellenfelüket és így több labdát is szereztek. Félóra elteltével góllá érett ez a taktika: egy rövid hazaadást a szlovák kapus kézzel megfogott. A kaputól nyolc méterre végezhettek el közvetett szabadrúgást a vendégek, Siklér legurított labdáját Rácz jobbal, a jobb felső sarokba lőtte (0-1). A félidő hátralévő részében is többet birtokolták a labdát, uralták a játékot a szombathelyiek. 
Szünet után több szép támadást is vezettek a szombathelyiek, egy ilyen akció végén az 55. percben Harsányi egy lepattanó labdát 14 méterről a jobb sarokba bombázott (0-2). A folytatásban is fölényben futballoztak a vendégek, akik a sok sérültjük miatt nem nagyon tudtak cserélni, míg a Bajnokok Ligája-mérkőzésre készülő pozsonyiak egy órányi játékot már lecserélték, pihentették legjobbjaikat. A hátralévő időben több komoly helyzetet is kidolgoztak a vendégek, akik a hajrában pedig már csak a szép az eredmény tartására törekedtek. A Viktória megérdemelten nyert, a hazaiaknak csupán két-három távoli lövésük volt, amelyeket biztosan védte Bíró. A vasi csapat tehát a szlovén bajnok Pomurje (2-1) után a szlovákot is idegenben verte, viccesen fogalmazva úgy is mondhatnánk: a Haladás-Viktória kinőtte a magyar bajnokságot. Jók: Bíró, Horti, Kiss Zs., Tóth II.. A., Rácz, Harsányi.

Simon Attila: - Jól sikerült a felkészülésünk a mérkőzésre, nagy fegyverténynek tartom a Bajnokok Ligájába induló szlovák bajnok legyőzését.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink