Szombathelyi Haladás


Erősítés a középpályán


2019.07.26. 09:00
Pum András

A Haladás-Viktória FC Diósgyőrből igazolt futballistája, Tóth I. Alexandra komoly erősítést jelenthet. A középpályás máris otthon érzi magát együttesében

A 29 éves, csornai születésű Tóth Alexandra I. korábban Győrben, az MTK-ban, Izlandon a KR-ban, a Fylkirban és a Reykjavíkban is szerepelt. Majd egy szezont húzott le Svájcban. Ezt követően három évig Diósgyőrben futballozott, a magunk mögött hagyott bajnokságban 22 NB I-es mérkőzésen lépett pályára és két gólt szerzett. Tóth az MTK-val két bajnoki címet szerzett, egyszer pedig Magyar Kupát is nyert. A válogatottban eddig 23 találkozón lépett pályára az elsősorban védekező középpályás.

– Két szépet évet töltöttem Diósgyőrben, de úgy éreztem, eljött a váltás ideje – mondta Tóth I. Alexandra. – Örültem a szombathelyiek megkeresésének és ezúton is köszönöm a bizalmukat. Szimpatikusak voltak a célok is, amelyeket felvázoltak. Korábban is többször nyilatkoztam – hogy nagyon masszív és szimpatikus csapat a Viktória. Tetszett, hogy évente nem cserélték le a fél csapatot, hanem az állandóságra törekedtek, a mag mindig megmaradt és mellé igazoltak néhány futballistát. Márpedig egy csapat életében roppant fontos az állandóság. Másrészt mivel edzősködök is, erre Szombathelyen is lehetőségem nyílt, Ferencsik Evelinnel az U16-os együttest irányítjuk. Noha a költözéssel közelebb kerültem szülővárosomhoz, Csornához is, nem ez volt a döntő szempont a váltásban, hiszen már tíz éve elköltöztem otthonról, de természetesen annak örülök, hogy rokonaimhoz, családtagjaimhoz közelebb kerültem. A Haladás-Viktóriában sok rutinos, válogatott futballista szerepel, mellett vannak tehetséges, fiatal játékosok is. Mivel a válogatottból és ellenfélként is több labdarúgót ismertem, ezért könnyen ment a beilleszkedés – de egyébként is befogató társaságot találtam Szombathelyen. Ami egyéni céljaimat illeti, rutinommal, alázatommal, tudásommal szeretném segíteni az együttest. A csapattal pedig az első négyben szeretnék végezni. A döntőbe borzasztóan nehéz lenne bekerülni, az FTC amúgyis kiemelkedik a mezőnyből, mellett az MTK, a Diósgyőr és a Viktória küzd a helyezésekért. Az, hogy ez az erős négyes kiemelkedik, a ba jnoskág színvonalának is jót tesz. Szóval nem szeretnék tippelni, de remek lenne valamilyen éremmel befejezni a bajnokságot. 

Tóth I. Alexandra sérülés miatt nem lépett pályára a szombathelyiek legutóbbi edzőmérkőzésén, a szlovén bajnok ZNK Pomurje ellen 2-1-re megnyert összecsapáson.
– Egy ideje Az Achilles-ínammal bajlódok, most lábadozok, de remélem hamarosan ismét futballozhatok – zárta szavait Tóth I. Alexandra.

–Ellenfélként is szimpatikus volt a játéka, nagyon jó csapatembernek tűnt és noha kevés magyar szerepelt Diósgyőrben, remekül összefogta, irányította előző csapatát – mondta Simon Attila, a vasiak vezetőedzője. – Ezt várom tőle itt is. Egyelőre ugyan sérült, de ha felépül, biztos vagyok bent, hogy nagy hasznára lesz csapatunknak.

A Haladás-Viktória legközelebb szombaton 15 órakor Pozsonyban a szlovák bajnok Slovan Bratislava ellen vív felkészülési mérkőzést.

További hírek

Megtekintés
Egy félidőnyi jó futball

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Haladás Viktória hazai pályán 3-2-re kikapott a Szegedtől.
0 0 0 2024.04.17. 21:00
Megtekintés
Hétközi meccs a női NB I.-ben

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójából elhalasztott mérkőzésén szerdán 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Kész-St. Mihály-Szegedet fogadja.
0 0 0 2024.04.16. 13:50

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink