Szombathelyi Haladás


Legyőzték az AS Romát is!


2019.06.25. 11:20
PA

Az Illés Akadémia-Haladás együttese bronzérmet szerzett az U11-es korosztály egyik legnagyobb európai nemzetközi labdarúgótornáján.

Európa legnagyobb U11-es tornájaként aposztrofált Champions Trophy belgrádi döntőjében szerepelt a Szűcs János és Somfalvi Péter vezette Illés Akadémia-Haladás együttese. A körülmények néhol amolyan balkáni hangulatot árasztottak, de ettől eltekintve színvonalas, jó rendezvény volt. A döntőt Európa egyes országaiban 16 selejtezőtorna előzte meg. A szombathelyiek két selejtezőn végeztek a második helyen, de az utolsóról – egyedüli magyar csapatként – kijutottak a belgrádi, 38 csapatot számláló döntőbe. Európa számos nemzete képviseltette magát a fináléban, Portugáliából, Olaszországból, Németországból, Oroszországból, Azerbajdzsánból, Ausztriából, Romániából, Szlovéniából, Bosznia-Hercegovinából és természetesen a rendező Szerbiából. Olyan csapatok érkeztek, mint például a Benfica, a Crvena Zvezda, vagy éppen a vasiakkal egy csoportban szereplő AS Roma. Az együtteseket ötös és hatos csoportba sorsolták, 8+1-es játékrendszerben mérkőztek a csapatok. Az Illés Akadémia-Haladás a csoportmeccsek során a bosnyák Ilicko Brckót 2-1-re, a szlovák Inter Bratislavát és a szerb Presign Pozarevacot egyaránt 1-0-ra győzte le, a német Wilmersdorffal gólnélküli döntetlennel játszott, első helyen jutott a legjobb 16 közé.

A folytatásban négy négyes csoportban szerepeltek a csapatok. A szombathelyiek a szlovén Olimpija Ljubljanával 1-1-re, a román Ghirodával 0-0-ra végeztek, majd az utolsó meccsen az olasz AS Romát 1-0-ra legyőzték, így jobb gólkülönbségüknek köszönhetően csoportelsőként végeztek. Csak a négy csoportgyőztes jutott az elődöntőbe. Itt a szombathelyi együttes a szlovén NK Bistricától nagy küzdelemben 2-1-re kikapott. A bronzmeccsen az osztrák Admira Wackerral játszottak volna az akadémisták, de a szerb fővárosra zúduló vihar miatt elmaradt a találkozó, így mindkét csapatot bronzérmesnek hirdették ki. A tornát Crvena Zvezda nyerte.

Az Illés Akadémia-Haladás bronzérmes csapata. Balról: Palkó Áron, Klement Dávid, Szűcs János vezetőedző, Őri Krisztofer, Tasnádi Áron, Hende Dániel, Tóth Erik, Németh Bence, Németh Bence, Meskó Márk, Somfalvi Péter edző, Virág Ádám, Bosits Botond, Kálócz Dávid, Molnár Levente, Söptei Bálint. Fotó: Söptei Gábor.

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 26. fordulójában vasárnap 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.03.29. 10:20
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink