Szombathelyi Haladás


Edzésbe állt a Haladás


2019.06.20. 17:20
Pum András

Megkezdte a felkészülést az augusztus 4-én rajtoló NB II-es labdarúgó-bajnokságra a Szombathelyi Haladás. Az együttes munkáját megbízott edzőként Desits Szilárd irányítja.

Alaposan átalakul és kicserélődik az NB I-ből kiesett Szombathelyi Haladás játékoskerete. Király Gábor visszavonult, az FTC-től kölcsönvett Priskin Tamás és Rui Pedro visszatért a fővárosi zöld-fehérekhez, távozott Reagy Ofosu, Galin Ivanov, Kristán Kolcák, Murtaz Dausvili, Michael Rabusic és Oleg Golodiuk is. Funsho Bamgboye sorsa egyelőre kérdéses – elképzelhető, hogy a támadó a magyar elsőosztályban folytatja pályafutását. Csakúgy, mint Nyári Patrik, a középpályás jelenleg is a MOL Fehérvár ausztriai edzőtáborában készül. Mészáros Karol Újpestre igazolt. A tavasszal keresztszalag-szakadást szenvedett Saláta Kornél szerződése június 30-ával lejár, a 40-szeres szlovák válogatott legkorábban augusztusban térhet vissza – jelen állás szerint marad Szombathelyen. Halmosi Péter kontraktusa is lejár június 30-án, a középpályás azonban ezùttal szerelést hùzott.

 Visszatértek viszont a kölcsönjátékosok, Medgyes Zoltán (Siófok), Kovalovszki Máté, Winkler András (Mosonmagyaróvár), Kiss Bence (Kazincbarcika), Pinte Patrik (Komárno), Petró Balázs és Tóth Dávid (Győri ETO). A szakmai munkát megbízott edzőként a korábbi másodedző Desits Szilárd irányítja, a stáb tagja maradt Lukács Tihamér erőnléti edző - aki most másoedző is egyben - valamint Orbán Gergő és Varga Attila masszőrök. A vasiak első tréningjüket csütörtök késő délután a Haladás Stadionban tartották.

– Függetlenül attól, hogy nem rendeződtek az anyagi dolgok, edzeni és készülni kell a bajnokságra – mondta Desits Szilárd. – A szakmai munka és a csapat kialakítása ugyanis nem szenvedhet csorbát. Augusztus elején már indul az NB II-es bajnokság, hamar elrohan ez az öt hét. A játékosok három hétig pihenhettek, ám az utolsó héten már valamennyien a bajnokság vége után kapott egyén edzésterv szerint készültek. Nem lesznek felvezető edzések, de nem is ész nélkül vágunk bele a munkába. A main kívül pénteken és szombaton is egy-egy edzést tartunk, jövő hétfőn és kedden pedig állapotfelmérésen és orvosi vizsgálaton vesznek részt a futballisták. Jövő pénteken pedig már felkészülési mérkőzést játszunk Schachendorfban a Mattersburg ellen. Noha valószínűleg csak átmeneti időszakra szól a megbízatásom, megtisztelő volt a felkérés – örülök, hogy a Haladást irányíthatom. Mivel Horváth Ferenc mellett Szamosi Tamás másodedző és Borsos Vilmos kapusedző szerződése is lejárt, előbbi helyett egyelőre Szekér István és Lukács Tihamér segíti munkámat. Ami a csapatot illeti, jelenleg az élő szerződéssel rendelkező, valamint a kölcsönből visszatérő magyar játékosok és az Illés Akadémiáról felkerült fiatalok alkotják a keretet. Vannak a klubnak kiszemeltjei is, jövő hét elején próbajátékosok érkezhetnek Szombathelyre.

A Haladás jelenlegi kerete: Rózsa Dániel, Gyurján Márton, Yuriy Habovda, Schimmer Szabolcs, Tóth Dávid, Jagodics Márk, Tamás László, Bosnjak Predrag, Mohl Dávid, Németh Milán, Jancsó András, Holdampf Gergő, Kovalovszki Máté, Kiss Bence, Tóth Martin, Németh Márió, Petró Balázs, Pinte Patrik, Gaál Bálint, Medgyes Zoltán. Rajtuk kívül az Illés Akadémia nyolc játékosa – Kiss Balázs, Füleki Márk, Tóth-Gábor Kristóf, Bokor Bence, Balogh Ferenc, Doktorics Áron, Illés Bence, Szekér Ádám – is a csapattal készül. Valamint egyelőre a Mosonmagyaróvárról távozó Zsirai Martin is Szombathelyen készül.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink