Szombathelyi Haladás


Ők lesznek az ellenfeleink


2019.06.03. 15:00
haladas.hu

A hétvégén befejeződtek a küzdelmek az NB III-as labdarúgó-bajnokságokban. Kialakult az NB II. mezőnye is, ahol ősztől a Szombathelyi Haladás együttese indul.

Vasárnap véget értek a harmadosztályú labdarúgó-bajnokságok küzdelmei. A Nyugati-csoportból az Ajka, a keletiből a Szolnok, míg a középből a gyulai székhelyű Szeged-Grosics Akadémia végzett az első helyen és jutott a második ligába. Az NB II-ből korábban a 18. helyezett Cegléd, a 19. Mosonmagyaróvár és a 20. Monor esett ki. Csakúgy mint a magunk mögött hagyott bajnokságban, a 2019/20-asban is húsz együttes alkotja az NB II. mezőnyét. és az első két helyezett jut fel. A Haladáson kívül olyan nagy múltú, nagy hagyományokkal bíró klub szerepel a másodosztályban mint például a Győri ETO, az MTK, a Vasas, a Nyíregyháza, a Békéscsaba Az NB II. mezőnye: Haladás, MTK, Gyirmót, Vasas, Budaörs, Békéscsaba, Soroksár, Győri ETO, Kazincbarcika, Nyíregyháza, Csákvár, Siófok, Vác, Dorog, Tiszakécske, Budafok, Balmazújváros, Ajka, Szolnok, Szeged-Grosics Akadémia. 

A szombathelyi futballisták pihenőjüket töltik, az első edzés június 20-án lesz. Egyelőre sokminden képlékeny, de az biztos, hogy a vasiak az NB II-nem alkalmaznak légiósokat. A Haladásnak jelenleg 24 szerződtetett magyar illetve futballmagyar  labdarúgója van.  A névsor: Rózsa Dániel, Gyurján Márton, Yurij Habovda, Tóth Dávid, Kiss Balázs, Jagodics Márk, Tamás László, Bolla Gergő, Bosnjak Predrag, Németh Milán, Jancsó András, Nyári Patrik, Kovalovszki Máté, Kiss Bence, Holdampf Gergő, Tóth Martin, Németh Márió,  Petró Balázs, Tóth Milán, Mészáros Karol, Pinte Patrik, Gaál Bálint, Tóth-Gábor Kristóf, Medgyes Zoltán. A légiósok közül pedig Galin Ivanov és Funsho Bamgboye rendelkezik élő kontraktussal.  Azt egyelőre nem tudni, hogy a június 30-án lejáró szerződésű futballistáknak mi lesz a sorsuk.

                                                Gaál Bálintnak érvényes szerződése van

A szombathelyiek első felkészülési találkozójukat június 28-án 18 órakor az ausztriai Schachendorfban vívják a szintén osztrák SV Mattersburg ellen. A bajnokság augusztus 4-én kezdődik. 

További hírek

Megtekintés
Idegenbeli győzelem

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. 2-1-re nyert Söptén.
0 0 0 2024.04.22. 14:00
Megtekintés
Boldog Születésnapot, Bandi!

Ma, április 22-én ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás futballistája, Jancsó András. Boldog Születésnapot kívánunk, Bandi
0 0 0 2024.04.22. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink