Szombathelyi Haladás


Sztárom a párom


2019.05.29. 16:10
PA

Edzés keretében összecsapott egymással a Haladás-Viktória FC a nigériai női labdarúgó-válogatottal.

Rangos ellenféllel edzett és a tréning keretén belül vívott kétkapus nem hivatalos meccset a Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata. A vasiak edzőpartnere és ellenfele ugyanis a világranglista 38. helyén tanyázó Nigéria válogatottja volt. Az afrikai válogatott a június 7-én kezdődpő franciaországi világbajnokságra három hete az ausztriai Bad Tatzmannsdorfban készül – onnan ruccant át a közös tréningre és kétkapus játékra. A rendszeres világbajnoki résztvevő afrikai együttes 22-es keretében egyébként 13-an külföldön futballoznak. A vasiaknál sérülés miatt Manhart és Tálosi sem húzott szerelést. A vendégek legnagyobb sztárja, a Lyon elleni budapesti Bajnokok Ligája-döntőn csereként pályára  lépő Barcelona-futballista, Asisat Oshoala viszont ott volt a Király Sportlétesítményben 200 néző előtt rendezett összecsapáson. A hazaiak Siklér révén megszerezték a vezetést, ám a vendégek még az első félidőben fordítottak (1-2). A hazaiak edzője, Simon Attila sokat cserélt, voltak, akik lecserélésük később ismét pályára léptek. A vendégek a 60. percben sort cseréltek, ettől kezdve fölénybe kerültek és végül 5-1-re nyertek a kétkapus gyakorláson.

                           Ihezou Chinwnedu és Tóth Alexandra csatája. Fotó: Unger Tamás/Vas Népe


– Tudtam, hogy fizikálisan erősek a nigériaiak, de az meglepett, hogy technikailag is mennyire képzettek – mondta Simon Attila, a szombathelyiek edzője. – Rendkívül jó benyomást tettek rám, igazi profiként futballoztak, annak ellenére, hogy nyakukon a világbajnokság, nem féltették a lábukat, bátran belementek a párharcokba. Biztos vagyok bent, fiatal játékosainknak óriási élményt jelentett ilyen kaliberű labdarúgók ellen pályára lépniük. Az összecsapás remekül szolgálta felkészülésünket a szombati, Diósgyőr elleni bajnokira. 

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink