Szombathelyi Haladás


Büntetőkkel maradt alul női csapatunk


2019.05.25. 23:00
haladas.hu

Nagy csatában, büntetőkkel kapott ki a Haladás-Viktória FC a női labdarúgó NB I. bronzcsatájának első, diósgyőri felvonásán.

Diósgyőri VTK-Haladás-Viktória FC 2-2 (2-1). – Tizenegyesekkel: 3-2. – Diósgyőr, 800 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés a3. helyért, első találkozó, vezette: Takács. 
Diósgyőr: Szőke-Nagy – Ficzay, Sandu, Bradic, VACHTER – Tóth A., Nagy F. (Vígh, 82.), Balázs, Kiamou – Amber, BARKER. Edző: Fórizs Sándor
Haladás-Viktória: Bíró – Kiss Zs. (Sitku, 87.), FÖRDŐS, Horti, Balogh – Fábián (Harsányi, 80.) – SZAKONYI, TÓTH A., RÁCZ, Öreg – Siklér. Edző: Simon Attila.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, és bő tíz perc elteltével megszerezték a vezetést. Rácz tört be a tizenhatoson belülre, ahol ketten is buktatták. A büntetőt a sértett a jobb sarokba lőtte (0-1). A folytatásban a vasiak azonban nehezen oldották meg a diósgyőri futballisták elmozgásait. A 24. percben egy előreívelt labdánál a szombathelyiek kapusa és két védője is egymásra várt, a közéjük beugró Barker pedig Bíró felett a hálóba emelt (1-1). Két perc múlva Barker jobb oldalról, ballal a hosszú, jobb sarokba ívelt (2-1). A félidő hátralévő részében kiegyenlített játék folyt a pályán, kevés helyzettel. 

                                       Szakonyi Emese (balról) jól játszott. Fotó: dvtk.eu


Szünet után a hazaiak uralták az első negyedórát, 8-10 szögletet rúgtak. A vendégek azonban átvészelték a nyomást és átvették az irányítást. A 85. percben Fördős 25 méteres szabadrúgása a felső lécről vágódott a hálóba (2-2). A hátralévő időben nem esett több gól, következtek a büntetők.
A diósgyőriek hármat belőtték, míg a vasiaktól Rácz és Horti talált be, hárman hibáztak, így a hazaiak tizenegyesekkel 3-2-re nyertek. Gólszerzők: Barker 2 (24, 26.), illetve Rácz (11-esből, 11.), Fördős (85.).

Simon Attila: - Csakúgy mint a korábbi egymás elleni meccseinken, ez is hektikus összecsapás volt. A lányok mindent megtettek, hogy nyerjünk, jól küzdöttek. A tizenegyeseknél mi edzők pedig már nem tudunk mit tenni, ilyen a futball.

A második mérkőzést vasárnap 16 órakor rendezik a Haladás Stadionban.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink