Szombathelyi Haladás


Indul a bronzcsata!


2019.05.24. 23:20
PA

A női labdarúgó NB I. bronzmérkőzésének első találkozóján szombaton 17 órakor a Haladás-Viktória FC a Diósgyőri VTK vendége lesz.

Véget ért a bajnokság alapszakasza, két hét szünet után szombaton indul a rájátszás. A Haladás-Viktória a negyedik helyen végzett, így – csakúgy, mint egy évvel korábban – bronzmérkőzést vívhat. Az egyik fél két győzelméig tartó párharcban az alapszakaszban harmadik Diósgyőr lesz az ellenfele. A két csapat a szezonban háromszor találkozott eddig. A vasiak 3-1-re nyertek Diósgyőrben, a szombathelyi meccsen gól nélküli döntetlen született. A Magyar Kupa elődöntőjében viszont a piros-fehéreknek termett több babér, a diósgyőri mérkőzésen 1-1-re végeztek a felek, büntetőkkel Fórizs Sándor csapata nyert. Kiélezett csatára van tehát kilátás, a zöld-fehérek mellett szólhat, hogy a rendes játékidőben még nem kaptak ki a légiósok hadát foglalkoztató miskolciaktól. Döntetlennél büntetők következnek.

– Mindenképpen meg akarjuk szerezni a harmadik helyet, ehhez pedig idegenbeli bravúr kell – mondta Simon Attila, a vasiak edzője. – A diósgyőriek játékosállománya, körülményei jobbak, mint a mieink, ezek alapján nekik most döntőt kellene játszaniuk. Nekünk viszont csapatként kell egységesen futballoznunk. Tálosi Szabina játéka bizonytalan, Heike Manhart sérült. 
Összeállítás: Bíró – Kiss Zs., Fördős, Horti, Balogh – Fábián – Szakonyi, Tóth A., Rácz, Öreg – Siklér.

                                Fördős Beatrix jó játékára szombaton is nagy szükség lesz

– Ugyanúgy készültünk a bronzmeccsre, mint a többi találkozóra – mondta Siklér Kinga, a zöld-fehérek támadója. – Nem szeretnénk a büntetőkre bízni semmit, a rendes játékidőben le akarjuk győzni a Diósgyőrt és két meccsen lezárni a párharcot. Tudjuk, hogy a hazai szurkolók részéről nem lesz szívélyes fogadtatásban részünk - korábban sem volt. Ám minket feldob, hogy a stadionban játszhatjuk a találkozót. Nyerni akarunk!

A második mérkőzést jövő vasárnap 16 órakor a Haladás Stadionban rendezik

További hírek

Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00
Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink