Szombathelyi Haladás


Győzelemmel zárták a lányok az alapszakaszt


2019.05.13. 10:00
PA

A női NB I-es labdarúgó-bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában a Haladás-Viktória FC biztosan nyert a Szent Mihály vendégeként.

Szent Mihály–Haladás-Viktória FC 0-2 (0-1). – Makó, 50 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Hanyecz.
Szent Mihály: Jankulár (Skoric, 72.) – Miron, Vass (Sávai, 46.), Görög, Boros – Koprena (Micic, 46.), Bartalis, Temesváry (Horváth H., 46.), Sweatman – Pilán, Török. Edző: Hódi Sándor.

Haladás-Viktória FC: Dömsödi – Balogh (Kovács V., 74.), FÖRDŐS, HORTI, Sitku (Kopcsándi, 64.) – ­Fábián – Szakonyi (Harsányi, 69.), Tóth A., RÁCZ, Öreg – Siklér. Edző: Simon Attila.

Mindkét csapat játékán látszott a tétnélküliség, a játékosok a korábbi meccsekhez képest kevésbé voltak motiváltak. Az első félidőben a szombathelyiek birtokolták jóval többet a labdát, a hazaiak megpróbálták feltolni a védekezésüket, ám ez azzal a veszéllyel járt, hogy a vasiak rendre a bekkek mögé kerültek. A vendégek több nagy helyzetet is kidolgoztak és a vezetést is megszerezték. A 36. percben egy bal oldali beadás után az ide-oda pattogó labdát Siklér három méterről lőtte a hálóba (0-1). 
Szünet után sem változott a játék képe, a vasiak támadtak, a szegediek védekeztek. A 74. percben eldőlt a három pont sorsa. Egy jobb oldali akció végén Siklér készítette le Öregnek a labdát, a támadó 11 méterről a jobb sarokba helyezett (0-2). A Haladás-Viktória FC végig uralta a játékot, teljesen megérdemelten nyert. Gólszerzők: Siklér (36.), Öreg (74.).

Simon Attila: – Érződött a két csapat közötti különbség, magabiztos győzelmet arattunk, csak a gólkülönbség volt kérdéses. Örülök, hogy már biztosan előbbre végzünk, mint tavaly. A következő két hétben lesz időnk felkészülni a Diósgyőr elleni bronzcsatára – szeretnénk megszerezni a harmadik helyet.

A vasiak tehát a negyedik helyen végeztek, előttük harmadik helyen a Diósgyőr zárt. A két nyert mérkőzésig tartó bronzcsata első felvonását ­május 27-én rendezik Diósgyőrben.

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink