Szombathelyi Haladás


Minden héten háború


2019.04.26. 12:10
Pum András

A labdarúgó NB I. 30. fordulójában szombaton 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kisvárda Master Good vendége lesz.

Újabb sorsdöntő meccs, meccsek előtt áll a Szombathelyi Haladás. A tizedik, bentmaradó helytől hét pont hátrányban lévő vasiaknak most már valamennyi hátralévő mérkőzésüket (Kisvárda idegenben, Paks otthon, Mezőkövesd idegenben, Vidi otthon) meg kellene nyerniük ahhoz, hogy ősszel is NB I-es csapata lehessen Szombathelynek. Az első próbatétel a szombati, kisvárdai összecsapás lesz. A vasiak ősszel 4-0-ra kikaptak az újoncnál, ezt követően menesztették a zöld-fehérek a szlovák Michal Hippet. A tavaszi első fordulóban pedig 1-0-ra nyertek a vasi megyeszékhelyen a szabolcsiak – van tehát miért visszavágniuk Királyéknak. A korábban a Haladásnál is edzősködő Dajka László vezette, főként ukrán, román és brazil légiósokra épülő Kisvárda jó formában várja a meccset, utolsó három mérkőzéséből a két idegenbelit (Puskás Akadémia 4-0, MTK 1-0) megnyerte, míg odahaza 1-1-re végzett a Diósgyőrrel. A Haladás sem panaszkodhat, utóbbi hét bajnokija közül ötöt behúzott, igaz egy hete 2-1-re kikapott Debrecenben.

A kilencedik Kisvárda 32, az utolsó, 12. Haladás 25 pontot gyűjtött eddig.

- Sokszor elmondtuk már, hogy számunkra valamennyi meccs fontos, ugyanakkor a kisvárdai mérkőzésre ez hatványozottan igaz – mondta Horváth Ferenc, a Haladás vezetőedzője. – A szombati összecsapás a hátralévő négy találkozó közül is kiemelkedik – ez a legfontosabb 90 perc. Nyernünk kell, hogy utána legyen esélyünk a folytatásban, ami annyiból jobbnak ígérkezik, hogy kétszer is hazai pályán játszunk. A kisvárdai nagyon jól összerakott csapat, jó játékosokból áll, különösen a támadószekciója veszélyes. Nem lesz könnyű dolgunk, de célunk, hogy reményeinket életben tartsuk. Bosnjak Predrag, Saláta Kornél, Kristián Kolcák, Gyurján Márton sérült.

Összeállítás: Király – Habovda, Jagodics, Németh Milán, Mohl – Dausvili – Funsho, Rui Pedro, Golodiuk, Ivanov – Rabusic.

                                                   Bízunk bent, lesz okunk örömre szombaton is!

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink