Szombathelyi Haladás


Gólt kért tőle az edzője - teljesítette


2019.04.15. 16:00
Pum András

Csapatunk támadója, Gaál Bálint életbevágóan fontos gólt szerzett az MTK Budapest (1-0) elleni bajnokin.

Gaál Bálint a 72. percben váltotta Galin Ivanovot és a hátralévő időben háromszor is veszélyeztette az MTK kapuját. Először egy lecsorgó labdát lőtt kis híján a kapuba, ám a bevetődő védőről szögletre pattant a labda. Majd Rui Pedro bal oldali beadása suhant el a feje mögött. Aztán elérkeztünk a 85. perchez, amikor Funsho indításával egyedül kilépett, majd 16 méterről szép mozdulattal helyezte a labdát a bal sarokba.

- Horváth Ferenc azzal az utasítással küldött pályára, hogy rúgjak egy gólt - mondta Gaál Bálint. - Ne csak helyzetbe kerüljek, hanem rúgjam is - úgy érzem, ezt maradéktalanul sikerült is teljesítenem. A gólom? A középpálya közepén Funsho megharcolt egy labdáért, maga elé vette. Éreztem, hogy a védők igen lassan jönnek hátrafelé, próbáltam lendületből beindulni. Innentől csak Funhón és passzán múlt, hogy sikerült helyzetbe kerülnöm. Vittem a labdát, szemben voltam a kapussal, úgy döntöttem nem tolom tovább, a kapus bal kezéhez akartam rúgni, félmagasan - sikerült. Utána remek érzés volt együtt ünnepelni a társakkal, mindig jó gólt rúgni, győztes találatot meg pláne. 

                                                  Gaál megindul...

                                           ... védője hiába sprintel

                                                               És a gólöröm!

- Ami a meccset illeti, az első félidőben három góllal kellett volna vezetnünk, szünet után egy 15-20 percig jobban futballozott az MTK - folytatta Gaál. - Amikor én beszálltam, úgy éreztem, hogy az MTK akkorra kicsit tompább lett, úgy éreztem, hogy ezt a meccset meg tudjuk nyerni. Rajtam kívül Reagy Ofosu is frissen szállt be, szépen meghúzta néhányszor a bal szélt - maximálisan bíztam bent, hogy valahogy begyötrünk egy gólt. A folytatás? Dolgozunk tovább, nem nézzük hány pontra vannak előttünk a csapatok, megpróbálunk minden meccset megnyerni, akkor biztos vagyok bene, hogy el tudjuk érni a célunkat.

További hírek

Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30
Megtekintés
Vezetődedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic szerint a Mosonmagyaróvár ellen nem az "igazi" Haladást láthattuk. Vezetőedzőnk ugyanakkor nem tudja elmarasztalni a játékosokat.
1 0 0 2024.04.23. 10:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink