Szombathelyi Haladás


Rui&Rambo Co.


2019.04.01. 20:30
Pum András

A Szombathelyi Haladás portugál középpályása két, cseh csatára pedig egy gólt szerzett a Puskás Akadémia (3-0) ellen.

Remek játék, három gól= fontos győzelem. A Haladás szombat késő délután 3-0-ra legyőzte a Puskás Akadémiát, így 11 helyett jelenleg nyolc pont a lemaradása a bentmaradást érő tizedik helyén álló Diósgyőrtől. A csapat valamennyi tagja - kapustól a balszélsőig - remek teljesítményt nyújtott, de kiemelkedett a télen az FTC-től kölcsönbe, fél évre érkezett portugál középpályás, Rui Pedro teljesítménye. A portugált egyébként a Nemzeti Sport a meccs legjobbjának választotta. No és ne felejtkezzünk el Michael Rabusicról, "Rambóról" sem - aki a mindig fontos első gólt szerezte. 

- Az első félidőben nagyon jól játszottunk, ahogy edzőnk kérte, letámadtuk ellenfelünket és sokat volt nálunk a labda – mondta Rabusic. – Az első gól mindig nagyon fontos, örülök, hogy ezúttal nekünk sikerült betalálnunk. A gól jót is tett, megnyugtatta a csapatot, ezt követően még jobban játszottunk. Majd jött a szintén fontos második találat. A második félidőben is uraltuk a játékot, sajnos kihagytuk a tizenegyeset, de szerencsére nem sokkal ezután megszereztük a harmadik találatunkat, ami eldöntötte a meccset. Természetesen nagyon örülünk a sikernek, de már előre nézünk, hiszen borzasztóan fontos meccset vívunk Diósgyőrben. Ott is hasonlóan kell teljesítenünk, mint a Puskás Akadémia ellen és akkor nem maradhat el az újabb, fontos győzelem. A gólom? Habovda rúgta be balról a szögletet, aztán csak annyit érzékeltem, hogy Jagodics kapura lőtte a labdát, ami a gólvonalon gurult és láttam, hogy az egyik védő is ott áll és menteni akar. Ám gyorsabban reagáltam, és a jobb sarokba lőttem. Nem volt egy nagy gól, de ugyanúgy örülök neki, mintha 25 méterről szereztem volna.

                                                                      Rambo gólöröme

- Úgy érzem a találkozó előtt, hogy jó formában vagyunk, ami ki is jött a mérkőzésen, mert szerintem jól játszottunk – mondta Rui Pedro. – Ez cseppet sem véletlen, hiszen az ezt megelőző öt mérkőzésen is már jól futballoztunk. Amíg szemernyi esélyünk van, harcolunk, küzdünk azért, hogy ősszel is NB I-ben szerepeljen a Haladás.

- A tizenegyesem? Nos, nem akarok emlékezni rá – folytatta mosolyogva a portugál futballista. – Sajnálom, hogy elrontottam a büntetőt, de nem zuhantam össze, ugyanúgy koncentráltam tovább, tettem a dolgomat és a csapattársaim is biztattak. Hamarosan meg is lett az eredménye, hiszen sikerült megszereznem második találatomat is. Szombaton Diósgyőrben játszunk, ahol ugyanúgy mindent megteszünk a három pontért, mint a Puskás Akadémia ellen. Ahogy említettem is: harcolunk tovább!

                                                     Így örült első góljának Rui Pedro

Rui Pedro amellett, hogy két gólt szerzett az InStat mérése alapján 11.958 métert, azaz csaknem kilométert futott, ami egy klasszikus irányító középpályástól kiváló teljesítmény. Ennél többet csak Murtaz Dausvili robotolt, a grúz játékos 12.110 métert robotolt. A meccs után sajtótájékoztatón egyébként a Puskás Akadémia edzője, Radoki János külön kiemelte Dausvilit, aki – mint mondta – a pálya minden részén feltűnt és a felcsúti játékosok egyszerűen nem tudtak mit kezdeni vele. A legmagasabb Instat indexe egyébként 348 ponttal Rudi Pedrónak lett – ami kiemelkedően magas érték.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink