Szombathelyi Haladás


Hivatalos: három meccsre tiltották el Királyt


2019.03.20. 19:40
haladas.hu

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága három bajnoki mérkőzésre eltiltotta az FTC (0-2) ellen kiállított Király Gábort.

A múlt szombati FTC-Szombathelyi Haladás (2-0) 70. percében Király Gábor az első hazai gólt követően azt reklamálta, hogy két ferencvárosi futballista is lesen állt Lovrencsics Gergő lövésénél, egyikük – az ötösön, éppen a kapus előtt tanyázó Fernando Gorriarán – pedig kifejezetten zavarta a védésben. Karakó Ferenc játékvezető először sárga lapot adott a 108-szoros válogatott kapusnak, majd mivel tovább reklamált, kiállította. Azóta bebizonyosodott, Királynak igaza volt, valóban lesen álltak a futballisták és Szabó Zsolt egykori kiváló bíró, FIFA-játékvezető is elismerte: szabálytalan volt a hazaiak vezető találata.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága kedden tárgyalta Király ügyét és a kapust három bajnoki meccsre tiltotta el. A játékvezetői jelentés szerint ugyanis Karakó Ferencre sértő kifejezést használt. Noha már kedd délután tárgyalta Király ügyét a grémium, a hivatalos értesítés szerda délután érkezett meg klubunkhoz. 

Ezeken a tárgyalásokon teljesen indifferens, hogy miért reklamált egy játékos, igaza volt-e az adott szituációnál, egy számít: miért állították ki, adott esetben pedig, hogy mit mondott a játékvezetőnek. A gyakorlat az, hogy akkor tiltják el több meccsre a labdarúgót, ha nyomdafestéket nem tűrő kifejezéseket használ. Nos, Király Gábor korábban azt nyilatkozta: egyetlen szitokszó, káromkodás sem hagyta el a száját.

- Nem hagyjuk annyiban az ítéletet, meghallgatást kérünk a fegyelmi bizottságtól, ahol Király Gábor is elmondhatja a véleményét – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Ennél többet az üggyel kapcsolatban nem szeretnénk mondani.

Király jelen állás szerint a Puskás Akadémia elleni hazai, a diósgyőri és az MTK elleni, szintén hazai bajnokin nem védhet.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink