Szombathelyi Haladás


Zöld-fehér összecsapás


2019.03.15. 21:40
haladas.hu

A labdarúgó NB I. 25. fordulójában szombaton 17 órakor a Szombathelyi Haladás a listavezető Ferencvárosi TC vendége lesz.

Az éllovas FTC nyolc pont előnnyel vezeti a tabellát a második Mol Vidi előtt. Noha a tavasz kicsit nyögvenyelősen indult a fővárosiak számára – egy-egy győzelem, döntetlen és vereség volt a mérlegük három kört követően – később beindultak. Utolsó három bajnokijukat megnyerték, 14 gólt szereztek és mindössze egyet kaptak. Ráadásul a Groupama Aréna bevehetetlen erődnek tűnik, utoljára 2017. április 16-án nyert ott bajnokit vendégcsapat – a Vasas győzött 2-1-re. A Magyar Kupában más a helyzet, szerdán a Vidi szintén 2-1-re diadalmaskodott a Fradi otthonában. Az FTC kerete bombaerős, szinte minden posztra két hasonló kaliberű játékosa van az ukrán vezetőedzőnek, Szerhij Rebrovnak. A vendégek számára jó hír, hogy honfitársa, a remek képességű középpályás, Ivan Petrjak öt sárga lapja miatt nem játszhat.

Ami a Haladást illeti, Horváth Ferenc vezetőedző együttese két bravúros győzelem – Honvéd idegenben 3-1, Újpest itthon 3-2 – után érkezik az FTC-hez. Azaz akár nyugodtan is várhatnák a találkozót a vasiak – ha nem az utolsó helyen tanyáznának. Ám a fordulók fogynak, a bent maradást jelentő tizedik helytől 11 pont a szombathelyiek hátránya. Ősszel a szombathelyiek emlékezetes meccsen Gaál Bálint büntetőből elért góljával 1-0-ra nyertek. A vasiaknál nem játszhat a sérült Bosnjak, Gyurján, Jagodics és Priskin, míg Habovda öt sárga lapja miatt hiányzik.

Várható összeállítás: Király – Schimmer, Saláta, Tamás, Németh Milán – Dausvili, Rui Pedro, Holdampf, Ofosu – Funsho, Ivanov.

A mérkőzést Karakó Ferenc vezeti, a partjelzők Márkus Tamás, Bornemissza Róbert, az alapvonali játékvezetők Pillók Ádám, Csonka Bence, a negyedik játékvezető Becséri Gergely.

 

További hírek

Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00
Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink