Szombathelyi Haladás


Az Újpestet fogadjuk


2019.03.08. 14:30
Pum András

Az OTP Bank Liga 24. fordulójában szombaton 17 órakor a Szombathelyi Haladás az Újpest FC-t látja vendégül.

Hosszú idő után ízlelhette meg újra bajnoki mérkőzésen a sereghajtó Szombathelyi Haladás a győzelem ízét. A zöld-fehérek a múlt szombati, Budapest Honvéd elleni idegenbeli 3-1-es sikert megelőzően november 11-én nyertek utoljára: akkor az FTC-t verték 1-0-ra Szombathelyen. A vasiak győzelmének és a Diósgyőr, valamint Kisvárda múlt szombati vereségének köszönhetően Jagodicsék hátránya 14-ről 11 pontra csökkent a bentmaradást jelentő tizedik helytől – ami így is nagyon-nagyon sok. Mindenesetre legutóbbi sikerüknek köszönhetően a Haladás-játékosok legalább visszaigazolást nyertek arról, hogy a tavaszi jó játék eredményességgel is párosul.

Ami a harmadik helyen álló Újpestet illeti, a lila-fehérek tavasszal remekül szerepelnek, még veretlenek. Hazai környezetben az FTC-vel 1-1-re végeztek, a Diósgyőrt 5-0-ra verték, az elmúlt fordulóban pedig gólnélküli döntetlent játszottak az MTK-val. Idegenben szintén 0-0-val zártak Debrecenben és 1-0-ra nyertek Felcsúton. A héten hosszabbították meg edzőjük, Nebojsa Vignjevics szerződését. A lila-fehérek keretében két volt Haladás-futballistát is találunk. Az egyaránt a középpályán bevethető Kovács Lóránt és Rácz Barnabás a tavaszi nyitóforduló előtt két nappal szerződött Újpestre.

– Egy győztes meccs után mindig jobb a hangulat az edzéseken, de mindannyian tudjuk, hogy nagyon messze van még az út vége – mondta Horváth Ferenc, a Haladás edzője. – Éppen ezért nem számolgatunk, csakis és kizárólag a következő meccset akarjuk megnyerni – jelen esetben a szombatit. Ami az Újpestet illeti, egy nagyon jó, képzett játékosokból álló, tervszerűen felépített együttes lesz az ellenfelünk, amely csapatként is erős, egységes. Az újpestiek idén még nem kaptak ki – ősszel is már régen – nagyon nehéz dolgunk lesz tehát. Bosnjak Predrag, Priskin Tamás, Jagodics Márk, Gyurján Márton változatlanul sérült.

Várható összeállítás: Király – Habovda, Saláta, Tamás, Németh Milán – Dausvili, Golodiuk, Ivanov, Ofosu – Rui Pedro, Gaál.

                       Rui Pedro jól futballozott az utóbbi mérkőzéseken

 A stadion pénztárai 10 órakor nyitnak.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink