Szombathelyi Haladás


Ilyen nincs és mégis van


2019.02.26. 17:20
haladas.hu

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a Szombathelyi Haladás a 91. percben kapott góllal búcsúzott.

SZOMBATHELYI HALADÁS-MEZŐKÖVESD-ZSÓRY 0-1 (0-0)

Szombathely, 1072 néző, játékvezető: Molnár A.

Haladás: Gyurján - Schimmer, Saláta, Kolcák, Mohl - Holdampf - Funsho, Golodiuk, Rui Pedro, Németh Márió - Ivanov

Mezőkövesd: Dombó - Eperjesi, Hudák, Katanec, Vadnai - Tóth B., Vajda, Koszta, Tóth M. - Dragóner,  Moutari.

A Haladás cseréi: Rózsa, Dausvili, Tamás, Mészáros, Gaál, Ofosu, Rabusic

A hazaiak fehér felsőben, zöld nadrágban és zöld sportszárban, a vendégek tiszta feketében játszanak.

A mérkőzés a héten, hosszan tartó súlyos betegség után 26 éves korában elhunyt Haladás-törzsszurkoló, a Haladás Szurkolói Kör tagja, Samu Kornél emlékére egyperces gyásszünettel kezdődött.

A Hali kezdte a játékot.

Horváth Ferenc, a Haladás vezetőedzője szinte teljesen lecserélte a legutóbb, Székesfehérváron szerepelt együttesét. Először lépett pályára tétmérkőzésen a télen, Újpestről igazolt bal oldali védő, Mohl Dávid. A vasiak kezdték jobban a mérkőzést, az első helyzet a hazaiak előtt adódott, de Funsho éles szögből leadott lövését Dombó védte. Nem sokkal később Ivanov lőtt jó helyzetből, 17 méterről a jobb felső sarok fölé. A hazaiak birtokolták többet a labdát, a borsodiak inkább a védekezésből indított kontrákra rendezkedtek be. Szűk húsz perc eltelével egy formás hazai támadásnál Holdampf passzát Ivanov hét méterről, kissé jobbról, ziccerből a kifutó Dombóba lőtte. A szombathelyiek már saját térfelük közepén letámadták a vendégfutballistákat. A borsodiaknál pedig elsősorban Moutari jelentett veszélyt, a nigeri szélsőt nehezen tartották a vasi védők. A félidő derekára kissé visszaesett az iram, különösen a kapuk előtt sok volt a pontatlanság. A szombathelyiek igyekeztek nagy nyomást helyezni a mezőkövesdi kapura,  a széleken gyakran a vendégek  mögé is kerültek, de az utolsó passzokat elrontották. A hajrára ismét megélénkült a játék, Gyurján első védésére 37 percet kelllet várni, amikor Tóth Bence 18 méteres lövését hárította a kapus. Akinek ez volt az utolsó megmozdulása, ugyanis megsérült, helyére Rózsa Dániel állt be. A zöld-fehérek irányították a játékot, a vendégek változatlanul gyors kontráikban bíztak. Az első félidőre nem lehetett panaszuk a nézőknek, igaz, a Haladás-gól hiányzott. 

Szünet után is folytatódott a nagy küzdelem, mondhatni vérbeli kupacsata. A Haladás irányította a mérkőzést, a Mezőkövesd minden erejét lekötötte a védekezés. Egy kapu előtti tűzijáték után Golodiuk két lövésébe is belevetődtek a védők. Az viszont nagy talány, hogy a sárga lapja után Moutari hogy  maradhatott pályán, tekintve, hogy utána egy műesést és egy sárgát érő szabálytalanságot is elkövetett a támadó. A hazaiak többször is ígéretes helyzetből végezhettek el szabadrúgást, ám ezekből nem sikerült komoly helyzetet kialakítaniuk. Egykapuzott a szombathelyi együttes, elszántan védekezett a Mezőkövesd. A hajrában egyre elkeseredettebben támadtak a hazaiak, de rengeteg volt a pontatlanság a játékukban, nem találták a tíz emberrel bekkelő borsodiak játékának ellenszerét. Aztán ahogy lenni szokott, támadott és gólt kapott a Haladás. A 91. percben Vadnai ment el a bal oldalon, beadását a középen érkező Koszta hat méterről a bal sarokba helyezte (0-1).

A hátralévő időben ugyan mindent megpróbáltak a hazaiak, de hiába ívelgettek, ezek a megoldások hatástalanok voltak.
A Szombathelyi Haladás szinte végig uralta a játékot, sok helyzetet kidolgozott, mégis kiesett. 
Továbbjutott a Mezőkövesd 1-0-s összesítéssel.

További hírek

Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00
Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink