Szombathelyi Haladás


A Vidi vendégei leszünk


2019.02.22. 21:00
Pum András

Az OTP Bank Liga 22. fordulójában szombaton 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Mol Vidi FC vendége lesz.

A Marko Nikolics vezette székesfehérváriak meglepetésre két hazai vereséggel kezdték a szezont. A nyitányon 3-0-ra kikaptak a Puskás Akadémiától, egy hétre rá pedig a DVTK (1-2) vitte el mindhárom pontot. Az elmúlt hétvégén már kiegyenesedett a székesfehérvári együttes, a piros-kékek 3-1-re nyertek az MTK otthonában. Mivel az FTC kikapott Debrecenben, a második helyen álló Vidi lemaradása hat pontra csökkent a listavezető zöld-fehérek mögött. A Magyar Kupában Husztiék hét közben 1-0-ra nyertek az NB III-as Taksony vendégeként. A fehérváriak keretében jelenleg két korábbi szombathelyi játékost, Tamás Krisztiánt és Kovács Istvánt találjuk.

A Haladás rajtja nem úgy sikerült, ahogy a szakmai stáb, vezetők, játékosok, szurkolók remélték, három meccsen egy pontot gyűjtöttek a vasiak: egy hete a Mezőkövesd ellen 2-1-re kikaptak. A kupában viszont – szintén a borsodiak ellen – idegenben gól nélküli döntetlent játszott Horváth Ferenc csapata.

- Ahhoz, hogy a kisebbfajta csodát, a bentmaradást elérjük, apróbb csodákra van szükségünk – mondta Horváth Ferenc, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. –  Ám a Vidi idegenbeli legyőzése nem is a kis csoda kategóriába tartozik – az NB I. egyik legjobb csapatával játszunk. Tudjuk, hogy a meccs esélyese a Vidi, ám ugyebár a labda gömbölyű, nem mindig az erősebb csapat nyer – bármi előfordulhat.  A fehérváriak ugyan két vereséggel kezdték a bajnokságot, de a Diósgyőr ellen is megvoltak a helyzeteik, legutóbb pedig az MTK ellen fegyelmezetten és jól futballoztak. De ahogy említettem, számunkra egyetlen út létezik: a győzelem. Nagyon ki vagyunk éhezve minden apró sikerre, ezért is örülök a mezőkövesdi kupameccsnek – a visszavágóra jó eredményt értünk el, ami feldobta a társaságot. Bosnjak Predrag és Priskin Tamás továbbra is sérült, Mohl Dávid beteg.

Várható összeállítás: Király – Habovda, Saláta, Jagodics, Németh Milán – Funsho, Holdampf, Nyári, Ofosu –  Rabusic, Rui Pedro.

További hírek

Megtekintés
Bosnjak Predrag játékra kész

A Szombathelyi Haladás egyszeres válogatott bal oldali védője, Bosnjak Predrag teljesen felépült vállszalagszakafásából.
0 0 0 2019.06.18. 11:00
Megtekintés
Melyik volt a tavasz legszebb Hali-gólja?

Összegyűjtöttük a tavasz szerintünk hét legszebb Haladás-találatát. Ettől kezdve szurkolóinkon a sor, hogy eldöntsék: melyk volt a tavasz legszebb Hali-gólja?
7 0 0 2019.06.16. 20:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink