Szombathelyi Haladás


Menekülés a győzelembe!


2019.02.15. 11:50
Pum András

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában szombaton 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Mezőkövesdet fogadja.

Az utolsó utáni szalmaszálat kell megragadniuk szombaton a sereghajtó zöld-fehéreknek. A Haladás 12 pontos hátrányban van a még bentmaradást jelentő, tizedik helyen tanyázó Kisvárdától. Amennyiben a vasiak szombaton nem nyernek a nyolcadik Mezőkövesd ellen, csaknem reménytelen helyzetbe kerülnek. A két csapat őszi, borsodi mérkőzésén Kuttor Attila együttese 2-0-ra győzött, a legutóbbi szombathelyi találkozón, a 2017/18-as bajnokság zárómeccsén a Haladás Kiss Tamás góljával 1-0-ra nyert, ezzel biztosította be NB I-es tagságát. A mostani győzelem még nem érne NB I-es tagságot... Horváth Ferenc csapata a Kisvárda elleni 1-0-s vereség után egy hete Pakson (1-1) pontot szerzett, és a hét elején leigazolta a négyszeres bolgár válogatott támadó középpályást, Galin Ivanovot. A Haladáshoz hasonlóan a Mezőkövesd is nyeretlen az idén, a diósgyőri 1-1 után odahaza 3-2-re kikapott az MTK-tól. A sárga-kékek a héten a volt ferencvárosi támadó, a nigeri Amadou Moutari személyében gólveszélyes futballistával erősödtek.

- Nem egyszerű a mezőkövesdiek ellen futballozni, jól összerakott, egységes csapat – mondta Horváth Ferenc, a Haladás vezetőedzője. – Labdabirtoklásra épülő futballt játszanak, emellett jól kontráznak, ráadásul Moutarival tovább erősödött az amúgyis jó erőkből álló csapatuk. Egyénileg Molnár Gáborra és Cseri Tamásra különösen figyelni kell, mindketten meghatározó labdarúgók, mondhatni kulcsjátékosok. Ami minket illet, hiába szereztünk végre pontot idegenben, Pakson, döntetlenekkel nem sokra megyünk, úgyhogy minden meccsen a győzelmi szándékkal lépünk pályára. A télen igazolt játékosok közül Rui Pedro erőnlétileg kezdi utolérni magát és bízok a bolgár Ivanovban. Lesznek hiányzóink, Bosnjak Predrag vállműtétje után lábadozik, Priskin Tamás bokaszalag-szakadás miatt nem játszhat, Murtaz Daushvili agyrázkódást szenvedett, Mohl Dávid beteg.

                         Saláta Kornélnak és társainak győzniük kell a Mezőkövesd ellen

Várható összeállítás: Király – Habovda, Saláta, Jagodics, Németh Milán – Mészáros, Németh Márió, Golodiuk, Ofosu – Rabusic, Gaál.

A stadion jegypénztárai tíz órakor nyitnak.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink