Szombathelyi Haladás


Bolgár válogatott csatárt igazoltunk


2019.02.11. 16:40
Pum András

Négyszeres bolgár válogatott támadót igazolt a Szombathelyi Haladás. Galin Ivanov másfél évre írt alá.

Holdampf Gergő, Saláta Kornél, Mohl Dávid, Rui Pedro, Oleg Golodiuk után megvan a Szombathelyi Haladás hatodik, egyben utolsó téli igazolása. A legutóbb a Slavia Sofiában futballozó bolgár, elsősorban támadóként bevethető Galin Ivanov hétfőn másfél évre Szombathelyre igazolt. A támadó délután már társaival együtt edzett. A 30 esztendős futballista hazájában a Levszki Szófiában, a Beroe Sztara Zagorában, a Liteksz Lovecsben, a Burgaszban, a Szlavia Szófiában, Németországban az Arminia Bielefeldben, Kazahsztánban a Lankaranban, Törökországban a Samsunsporban játszott. Legutóbb a Szlavia Szófia futballistája volt, a fővárosiakkal a 2017/2018-as idényben Bolgár Kupát nyert – ősszel 25 bajnokin nyolc gólt szerzett. Pályafutása során 172 bolgár első osztályú mérkőzésen 36 gólig jutott. Az Európa Ligában négy meccsen három gól a mérlege.

Korábban kétszer az U19-es, három alkalommal az U21-es válogatottban szerepelt – emellett négyszeres felnőttválogatott. Ősszel háromszor pályára lépett a Nemzetek Ligája-selejtezőjében, amelyeken egy gólt szerzett.

– Ivanovval már egy hónapja megkezdődtek a tárgyalások, amelyek végül most vezettek eredményre – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Minőségi játékossal erősítettünk, aki remélhetőleg segítségünkre lesz – csakúgy mint a többi télen érkezett futballista. Amíg ugyanis van matematikai esélyünk az NB I-es tagságra, addig nem adjuk fel. Több játékost viszont már nem igazolunk.

                                                                Galin Ivanovot Tóth Miklós köszöntötte

Lapinformációk szerint másfél év alatt 160 millió forintot, azaz havonta közel tíz milliót keres Ivanov.
– Ezek nem valós adatok, ennél kevesebbet kap a támadó – mondta Tóth Miklós. 

                                                                           Horváth Ferenc vezetőedzővel

Videót ITT TALÁL a játékosról

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink