Szombathelyi Haladás


Zöld-fehérek összecsapása


2019.02.08. 14:30
Pum András

A labdarúgó NB I. 20. fordulójában szombaton 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Paksi FC vendége lesz.

A paksiak a télen erősödtek, leigazolták többek között a volt felcsúti középpályást, Zsidai Lászlót, Debrecenből a támadó Könyves Norbertet – a héten pedig a Görögországból hazatérő támadóval, Windecker Józseffel bővült a keretük. Stabil, hatékony futballt játszó csapat a Paks, amely az MTK elleni idegenbeli 2-1-es győzelemmel kezdte a tavaszi szezont. A volt szombathelyi edző Csertői Aurél vezette tolnai zöld-fehér csapat 25 ponttal a nyolcadik helyen áll a tabellán.

A Haladás a rajton fontos pontokat veszített a Kisvárda (0-1) ellen, így hátránya tíz pontra nőtt a még bentmaradást érő tizedik helytől. A Michal Hipp helyére kinevezett Horváth Ferenc éppen a Paks ellen vezette először a Haladást, a Rohonci úton akkor az utolsó percben lőtt Simon András-góllal 2-1-re nyert a vendéggárda. A vasiaknak szombaton csak a győzelem jelenthet reménysugarat a bentmaradásért vívott harcban.

– Nagyon nem úgy sikerült a rajtunk, ahogy elterveztük, úgy kalkuláltunk, hogy egy győzelemmel megközelítjük az előttünk állókat – ehelyett kikaptunk a Kisvárdától és tíz pont a hátrányunk a bentmaradó helytől – mondta Horváth Ferenc, a Haladás vezetőedzője. – Ám ezen már kár rágódni, Pakson egy újabb meccs vár ránk, ahol mindenképpen nyernünk kell, a döntetlen nekünk már nem elég. Noha az őszi idényt a vártnál gyengébben fejezte be a Paks, egy hete az MTK elleni idegenbeli győzelmével bizonyította, hogy jó labdarúgókból álló egységes gárda. Tudjuk, hogy borzasztóan nehéz találkozó vár ránk, de csak a három pont az elfogadható. Priskin Tamás, Bosnjak Predrag sérült és Jancsó András sem bevethető még.

Várható összeállítás: Király – Habovda, Saláta, Jagodics, Németh Milán – Mészáros, Daushvili, Németh Márió, Ofosu – Rabusic, Gaál. 

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink