Szombathelyi Haladás


Valóra vált gyermekkori álom


2016.09.01. 19:00
haladas.hu

Nyáron két fiatal szombathelyi labdarúgóval, a Tóth-testvérekkel, Martinnal és Mátéval hároméves profi szerződést kötött a Haladás. Csereként eddig négy NB I-es meccsen lépett pályára az U19-es válogatottal a napokban egy nemzetközi tornán Szerbiában szereplő Máté.

Két edzés között, még Kecskeméten telefonon értük utol Tóth Mátét. Szerbiában, a Vilotic-emléktornán a magyarok Izraellel és Ukrajnával, míg az Egyesült Államok, Franciaországgal és Szerbiával szerepelnek egy csoportban.

– Az edzőtáborból csütörtökön utazunk tovább Szerbiába, majd megnézzük az ukrán-izraeli összecsapást. Pénteken 17 órakor Izrael ellen kezdünk Topolyán – mondta az U19-es együttesben eddig kétszer, a szlovénok elleni felkészülési meccsen pályára lépő Máté.

- Nagyon jó időszak van mögöttem, a nyári felkészülésem tökéletesen sikerült. A boldogságom pedig leírhatatlan, hogy a testvéremmel a Haladásnál profi szerződést kaptunk, gyerekkorom óta ez volt az álmom – emelte ki a fiatal tehetség.

Máté a Lurkó és az Illés Akadémia után két éves kitérőt tett Budapesten a Dalnoki Akadémiához, majd került vissza Szombathelyre.

– Az U15-ös válogatottban rendszeresen szerepeltem, sajnos az U18-ban már kevés lehetőséghez jutottam, mert folyamatosan sérülések hátráltatták a pályafutásomat. Közel két évig szenvedtem, de most már minden rendben, teljesen egészséges vagyok, ebben nagy segítségre volt Fehér József  fizioterapeuta, Orbán Attila erőnléti edző és Pacsi Bálint szakmai igazgató – tette hozzá a tizennyolc éves középpályás.

Tóth Máté (guggolva balról a negyedik) a Paks elleni győzelmet is megünnepelhette. Fotó: Németh Szabolcs

Arról a múlt hétvégi U19-es bajnokságon is meggyőződhettünk, hogy Máté nagyon jó formában van, csapata 4:1-es győzelméhez a Debrecen ellen két góllal járult hozzá.

– A válogatott világbajnoki selejtezőre való felkészülése miatt nem volt forduló az NB I-ben, így az U19-ben végigjátszottam a meccset, jólesett a 90 perc mozgás. Most van az az időszak, amikor nincs megállás, még keményebben kell dolgozni, mint eddig. Tisztában vagyok a gyengeségeimmel, a fejjátékom és a jobb lábam fejlesztése az elsődleges – hangsúlyozta Tóth Máté.    

És, hogy mi a fiatal sportoló célja?

– Nem lehet más, minthogy a Haladás felnőttcsapatának meghatározó játékosa legyek. Három bajnokin csak percek jutottak a pályán, a Paks ellen viszont már a 65. percben becserélt Géza’bá, úgy érzem jól pörögtem, nagyon odatettem magamat. Remélem, hogy még ősszel egyre több lehetőséghez jutok, és stabil játékosa leszek a Haladás, valamint az U19-es válogatottnak.

Novemberben  Európa-bajnoki selejtező torna vár a csapatra, amelyen a házigazda örmény és a svájci válogatott mellett az olasz együttessel  kell megküzdenie a továbbjutásért. – A szerbiai tornán bizonyítani szeretnék, hogy Örményországban is helyem van a csapatban – mondta a válogatott középpályás.

A tizennyolcadik életévét nyáron betöltő Máté érettségi előtt áll, a tanulás is nagyon fontos számomra.

- A suliban mindig nagyon rendesek voltak velem, a sportot eddig össze tudtam egyeztetni az iskolával, de most, hogy nyáron profi szerződést kaptam és az U19-es válogatottban szerepelek, már egyre nehezebb. Valószínű, hogy magántanuló leszek – tette hozzá Máté, aki még megjegyzi, azt, hogy most itt tart nagyon-nagyon köszöni a szüleinek, akik a nehéz időszakban is mögötte álltak.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink