Szombathelyi Haladás


Egyenrangú ellenfelek voltunk


2019.01.22. 19:00
haladas.hu

Noha a Szombathelyi Haladás 2-1-re kikapott a román első osztály negyedik helyén álló Sepsi OSK-tól, a játékot nem érheti panasz.

Szombathelyi Haladás-Sepsi OSK 1-2 (0-1). - Belek, felkészülési-mérkőzés.

Haladás: Rózsa - Schimmer, Kolcák, Tamás, Halmosi - Mészáros, Holdampf, Nyári, Németh Márió - Rabusic, Grumics. Edző: Horváth Ferenc.

Az első helyzet az ötödik percben a Haladás előtt adódott, de Németh Márió 20 méteres lövését védte a román kapus. A másik oldalon Rózsa védett egy közeli lövést nagy bravúrral. A 24. percben egy jobb oldali beadás után Yasin Hamed nyolc méterről a jobb sarokba fejelt (0-1). Változatos, jó iramú játék folyt a pályán, mindkét csapat sokat kezdeményezett. A 38. percben egy szép támadás végén Németh Márió 19 méteres lövése a bal kapufa mellett suhant el, majd Holdampf iramodott meg, de 19 méteres, balról leadott lövését védte Stoian.

                                                                   Rabusic szerezte a Hali gólját

Szünet után Németh Márió tesztelte kétszer a román kapust, az 57. percben pedig Rabusic lövését tolta bravúrral szögetre Stoiain. A szöglet után Kolcák fejesét mentette az egyik román védő gólvonalról - szintén fejjel.  A 62. percben Schimmer jobb oldali beadását Stoian Rabusic elé ütötte, a támadó 14 méterről, kapásból a kapu közepébe helyezett (1-1). Tíz perc múlva Mensah veztte jobbról befelé a labdát, majd 18 méterről ballal a jobb felső sarokba bombázott (1-2). A 78. percben Schimmer lövését védte a román kapus. A Haladás ment előre, támadott az egyenlítésért – hiába.

A szombathelyiek eddigi felkészülési mérkőzéseik közül most futballoztak a legjobban, teljesen egyenrangú partnerei voltak a román első osztály negyedik helyén álló erdélyi együttesnek.

Horváth Ferenc: - Nagyon jó iramú mérkőzést vívtunk, egy fikarcnyit sem volt jobb a Sepsi. A vereség ellenére elégedett vagyok a csapattal, jól futballoztak a fiúk.

További hírek

Megtekintés
Vezetődedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic szerint a Mosonmagyaróvár ellen nem az "igazi" Haladást láthattuk. Vezetőedzőnk ugyanakkor nem tudja elmarasztalni a játékosokat.
1 0 0 2024.04.23. 10:00
Megtekintés
Idegenbeli győzelem

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. 2-1-re nyert Söptén.
0 0 0 2024.04.22. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink