Szombathelyi Haladás


Portugál középpályást igazoltunk


2019.01.18. 10:40
Pum András

Az FTC 30 éves irányító középpályása, Rui Pedro tavasszal kölcsönben a Szombathelyi Haladásban futballozik.

A korábbi szlovák bajnok, Európa-bajnoki (2016) és világbajnoki résztvevő (2010) Saláta Kornél után újabb futballistát igazolt a Szombathelyi Haladás. A listavezető Ferencvárosi TC 30 esztendős irányító középpályása, Rui Pedro Couto Amalho, azaz Rui Pedro a tavaszi idényre - kölcsönben - a fővárosiak zöld-fehér szerelését a szombathelyiek zöld-fehér szerelésére cseréli.

A portugál futballista hazájában, a Porto akadémiáján nevelkedett, majd a felnőtt csapat keretébe került, de itt csak egy Ligakupa-mérkőzésen kapott lehetőséget - így  kölcsönben a portugál első osztályú Estrela da Amadora (4 tétmeccs/0 gól), majd portugál második ligás Portimonense (24/0), Gil Vicente (34/11) és Leixoes (34(8) együttesében szerepelt. 2011-ben nem hosszabbított szerződést a Portóval, három évig a román első ligás CFR Clujban (75/11) futballozott, rögtön az első idényében bajnok lett a kolozsvári gárdával. A következő idényben a Bajnokok Ligájában szerepelhetett a kolozsváriakkal, a Sporting Braga elleni hazai csoportmeccsen pedig mesterhármast lőtt. Majd 2014-ben hazatért, és két évre az Académica Coimbrához (57/19) szerződött.

A 2016/17-es idény már a bolgár élvonalbeli CSZKA Szófiánál töltötte (25/4), ahol ezüstérmet szerzett - 2017 nyarán érkezett hazánkba, az FTC-hez. Első szezonjában hatszor volt kezdő, kétszer csere a Fradiban, az ősszel viszont csupán egy alkalommal, csereként lépett pályára. A különböző korosztályos válogatottakban 65 meccsen 20 gólt szerzett.

                                                                     Rui Pedrót Tóth Miklóst köszöntötte

Rui Pedro péntek reggel aláírta kontraktusát, és elutazik a vasiakkal a törökországi edzőtáborba. Tóth Miklóstól, a Haladás ügyvezető igazgatójától megtudtuk, nagy valószínűséggel az edzőtábor alatt egy külföldi futballista csatlakozik az együtteshez.

További hírek

Megtekintés
A Kelen ellen kezd a Haladás-Viktória FC

A szlovák és a szlovén bajnokot is legyőzte a felkészülési mérkőzések során a Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata.
0 0 0 2019.08.17. 16:00
Megtekintés
Az első győzelemre készülünk

A labda­rúgó NB II negyedik fordulójában vasárnap 19 órakor a Szombathelyi Haladás a Szolnoki MÁV FC-t fogadja.
0 0 0 2019.08.17. 10:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink