Szombathelyi Haladás


Döntetlen a szlovén éllovas ellen


2019.01.16. 18:30
haladas.hu

Helyzetei alapján a Szombathelyi Haladás nyerhetett is volna az NK Maribor otthonában.

NK Maribor-Szombathelyi Haladás 0-0. – Maribor, 200 néző, felkészülési-mérkőzés, vezette: Tkalcic.

Haladás: Király – Habovda, Saláta, Kolcák, Németh Milán – Rácz, Dausvhili, Holdampf, Gaál – Funsho, Priskin. II. félidő: Király – Schimmer, Grumics, Kovács L., Tamás - Mészáros, Jagodics, Németh Márió, Halmosi – Ofosu, Rabusic. Edző: Horváth Ferenc.

A Haladásban Bosnjak Predrag vállsérülés miatt nem játszhatott, míg Jancsó Andrásnak a lábujján begyulladt a körme. Az első félidőben a vasiak jobban, lendületesebben futballoztak, jóval több helyzetet kidolgoztak ellenfelüknél. Előbb Gaál lőtt 13 méterről balról a bal sarok mellé, majd ugyanő Funsho labdáját tüzelte a kapusba nagy helyzetben, 11 méterről. Aztán a 32. percben a szlovénok is megvillantak: 13 méterről a bal kapufát találták telibe. Majd a 41. percben Funsho passzával Priskin lépett ki a jobb szélen, de 12 méterről, ziccerből a szlovén kapusba bombázott.

                                                                          Fotó: nkmaribor.com/Grega Wernig

Szünet után a szlovénok játszottak fölényben, de csak kisebb lehetőségeik adódtak, komoly helyzetet sokáig nem tudtak kidolgozni Király kapuja előtt. A vendégek ebben a periódusban a stabil védekezés mellett szórványos kontrákkal próbálkoztak. A 80. percben Király védett bravúrral egy hazai próbálkozást. Az első félidőben a vasiak, szünet után a mariboriak futballoztak jobban – a Haladás ziccerei alapján akár nyerhetett is volna a szlovén első osztály listavezetője ellen.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink