Szombathelyi Haladás


Nekünk van az egyik legjobb szurkolótáborunk


2019.01.06. 20:50
haladas.hu

A Szombathelyi Haladás ukrán védője, Jurij Habovda nyilatkozott football24-nek.

A Munkácsról származó ukrán légiós, Jurij Habovda a Balmazújváros után a Haladásnak is nagy erőssége. A 29 éves védő klubjáról, az NB I-ről, Horváth Ferencről és a Fradi ukránjairól is beszélt hazája egyik lapjának, a football24-nek. Témák szerint idézzük nyilatkozatát - olvasható a csakfoci.hu oldalon.

A Haladás gyenge őszi szerepléséről
– Sok összetevős a probléma. elkezdtük egy edzővel az idényt, aztán több szerencsétlen meccs után jött a váltás, és egy másik edző, így nagyjából újra is kellett mindent kezdenünk. Rengeteg hibát követtünk el, büntetőket is rontottunk, miközben sok gólt kaptunk a meccsek hajrájában. Nagyon nehéz így pszichológiailag is összekapni egy csapatot. Az egyik meccsen legyőzzük a Ferencvárost, aztán kikapunk a kiesőjelölttől. Hiányzik a stabilitás a csapatunkból.

Horváth Ferenc vezetőedzőről
– Jó ideje ismerem már, hiszen Balmazújvárosban is együtt dolgoztunk. Az érkezése számomra egy kellemes meglepetés volt, nekem ő olyan, mintha az itteni “apám” lenne. Nagyon jól megértjük egymást, sokat beszélünk angolul, igyekszem segíteni a munkáját, ő pedig a csapat egyik vezéralakjaként tekint rám. Nagyon “ukrán” mentalitása van az edzőnknek, tetszik neki, ha egy csapat foggal-körömmel harcol a pályán. Az ő csapatai soha nem játszanak töketlen focit. Támogatom mindenben és biztosan állíthatom, hogy nem miatta vannak ilyen rossz eredményei a Haladásnak.

A magyar bajnokság színvonaláról
– A színvonal nagyjából olyan, mint a fehérorosz bajnokságban, az viszont tény, hogy a magyarok sokkal jobb hangulatot csinálnak a stadionokban. Szinte minden aréna új a bajnokságban. Ami az ukrán pontvadászatot illeti, ugyan 5-6 éve nem játszottam otthon, de beszéltem néhány ismerősömmel és azt hallom, elég lehangoló a helyzet. De a Sahtar, a Dinamo vagy Zorya miatt alighanem elmondható, hogy az egy erősebb bajnokság.

A Ferencváros legyőzéséről és Rebrov, illetve Petrjak reakciójáról
– Petrjakkal nagyon jó a kapcsolatom, rendszeresen beszélünk, mióta ide igazolt. Nagyon vártuk már az egymás elleni meccsünket. Nagyon jó hangulatú találkozó volt, nagy csatát vívtak a csapatok, a stadion is tele volt. Nekünk van az egyik legjobb szurkolótáborunk az országban, nézőszámban is csak a Ferencváros áll igazán előttünk. Olyan, mintha nem is 10, hanem 30 ezer drukker lett volna a stadionban.

MÁS AZ ITTENI SZURKOLÓI KULTÚRA, MINT AZ UKRÁN, ITT NEM CSAK KIABÁLNAK, DE SOKAT ÉNEKELNEK IS A DRUKKEREK, TÉNYLEG OLYAN A LELÁTÓI HANGULAT, MINT EGY NAGY EURÓPAI BAJNOKSÁGBAN.

A meccs után beszéltem néhány szót Petrjakkal, akinek persze nem volt olyan jó kedve. Sok szerencsét kívántam neki és bajnoki címet, mert őszintén szólva a többi klub közül nekem a Ferencváros a legszimpatikusabb. Nekem tetszik, ahogyan futballoznak és persze szorítok a honfitársnak, Rebrovnak és Petrjaknak. 

További hírek

Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30
Megtekintés
Vezetődedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic szerint a Mosonmagyaróvár ellen nem az "igazi" Haladást láthattuk. Vezetőedzőnk ugyanakkor nem tudja elmarasztalni a játékosokat.
1 0 0 2024.04.23. 10:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink