Szombathelyi Haladás


Sikeres évet zárt az Illés Akadémia


2018.12.30. 23:00
Pum András

Fennállása első U19-es bajnoki címét ünnepelhette 2018-ban az Illés Akadémia, amelynek szakmai igazgatója, Bakos Roland elégedett a futballakadémia teljesítményével.

A 2007-ben alapított szombathelyi Illés Akadémia sikeres naptári éven van túl: a Németh Szabolcs vezette U19-es csapat nyáron bajnokságot nyert és a többi korosztályos együttes is szép eredményeket ért el 2018-ban. Visszatérve az U19-esekre: Bolláék sikerüknek köszönhetően megmutathatták magukat Európában, az Ifjúsági Bajnokok Ligájában ugyan 4-3-as összesítéssel búcsúztak a fehérorosz FC Minsk ellen, ám a szombathelyi visszavágón remekül futballoztak, több meccslabdájuk is volt. A fejlődés nem állt meg, a 2018/19-es bajnokság felénél is jól állnak az összesen Illés Akadémia együttesei, amelyben jelenleg összesen 126-an futballoznak.

- Nagyon jó évet zárt akadémiánk, kiemelt helyet foglal el az U19-es csapat bajnoki címe – mondta Bakos Roland, az Illés Akadémia szakmai igazgatója. – Óriási dolognak tartom az aranyérmet, hiszen nyolccsapatos, elitakadémiák alkotta mezőnyben diadalmaskodott csapatunk. A bajnoki elsőségnek köszönhetően a nemzetközi porondra is kiléphettünk, történelmi, felejthetetlen mérkőzéseket vívtunk a Minsk ellen, a tanulópénzt megfizettük, reméljük, nem az utolsó alkalom volt, hogy kupameccseket vívhatunk. Az U16-os, U17-es együttes is óriási fejlődésen ment keresztül, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, rajtunk kívül nem sokan vártak olyan eredményeket, mint amilyeneket ősszel elértek. Bízunk bent, hogy a játékosok fejlődése továbbra is töretlen lesz. A kisebbeknek is jól látható volt a fejlődés, náluk nem az eredmény a legfontosabb, hanem, hogy mire magasabb korosztályba kerülnek, már olyan technikai-taktikai-mentális és fizikális alapokkal rendelkezzenek, amelyre lehet építeni. A legfiatalabbaknál a legfontosabb, hogy minél többet játsszanak, lehetőleg náluk idősebb korosztályban. Az U14-es és U15-ös gárdánk különösen az ősz második félidőben kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Az U12-eseknél és az U13-asoknál az átállás, azaz a háromnegyed pályáról a nagypályára való átállás a cél. Nem csak a pályán, azon kívül is előreléptünk, a sporttudományos részleg fejlesztése elengedhetetlen volt, hiszen nagy segítséget nyújt a táplálkozásban, a gyógytornában, a teljesítménydiagnosztikában egyaránt. Egyedül a fiatal játékosok menedzselése az a rész, amelyben előbbre kellene lépnünk a jövőben. Maximalisták vagyunk, mindig fejlődni akarunk, de ehhez rengeteg munkára van szükség, amit kellő alázattal, szerénységgel, hittel, önbizalommal teszünk a hétköznapokon. A 2018-as évben is több korosztályos válogatottat adtunk, ráadásul szinte valamennyi válogatott az Illés Akadémia kapusainak nevével kezdődött. A jövőben megvalósul, hogy a legjobb U10-es és U11-es futballisták az Illés Akadémián futballozhatnak. Céljaink nem változtak, a jövőben is őszinte, nyílt futballt játszó csapatainkban pallérozódó játékosokat akarunk nevelni a Haladás és a magyar labdarúgás számára.

Az Illés Akadémián hagyomány, hogy év végén megválasztják a korosztályok legjobbjait – idén sem volt ez másként. A Haladás Sportkomplexum VIP-termében megtartott évzárón fényt derült, kik voltak a legjobb akadémisták 2018-ban.

U12: Rózsa Máté, U13: Somfalvi Bence, U14: Szvoboda Dániel, U15: Iván Gergő, U16: Senkó Zsombor, U17: Hegyi Krisztián, U19: Kiss Balázs

Hátsó sor, balról: Illés Béla, az akadémia igazgatója, Horváth Sándor technikai vezető, Hegyi Krisztián, Senkó Zsombor, Tóth Miklós ügyvezető. Elöl: Kiss Balázs, Iván Gergő, Kóbor László kuratóriumi elnök, Szvoboda Dániel, Somfalvi Bence, Iván Gergő

 

 

 

További hírek

Megtekintés
Két meccs, egy fontos gól

Az Illés Akadémián nevelkedett Szalay Szabolcs második NB II-es bajnokiján megszerezte első gólját a Szombathelyi Haladásban.
0 0 0 2019.09.19. 19:00
Megtekintés
Így látta a mérkőzést a két vezetőedző

Schindler Szabolcs és Supka Attila értékelte a Békéscsaba-Haladás (2-2) Merkantil Bank Liga-találkozót.
0 0 0 2019.09.18. 21:20

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink