Szombathelyi Haladás


Sikeres évet zárt az Illés Akadémia


2018.12.30. 23:00
Pum András

Fennállása első U19-es bajnoki címét ünnepelhette 2018-ban az Illés Akadémia, amelynek szakmai igazgatója, Bakos Roland elégedett a futballakadémia teljesítményével.

A 2007-ben alapított szombathelyi Illés Akadémia sikeres naptári éven van túl: a Németh Szabolcs vezette U19-es csapat nyáron bajnokságot nyert és a többi korosztályos együttes is szép eredményeket ért el 2018-ban. Visszatérve az U19-esekre: Bolláék sikerüknek köszönhetően megmutathatták magukat Európában, az Ifjúsági Bajnokok Ligájában ugyan 4-3-as összesítéssel búcsúztak a fehérorosz FC Minsk ellen, ám a szombathelyi visszavágón remekül futballoztak, több meccslabdájuk is volt. A fejlődés nem állt meg, a 2018/19-es bajnokság felénél is jól állnak az összesen Illés Akadémia együttesei, amelyben jelenleg összesen 126-an futballoznak.

- Nagyon jó évet zárt akadémiánk, kiemelt helyet foglal el az U19-es csapat bajnoki címe – mondta Bakos Roland, az Illés Akadémia szakmai igazgatója. – Óriási dolognak tartom az aranyérmet, hiszen nyolccsapatos, elitakadémiák alkotta mezőnyben diadalmaskodott csapatunk. A bajnoki elsőségnek köszönhetően a nemzetközi porondra is kiléphettünk, történelmi, felejthetetlen mérkőzéseket vívtunk a Minsk ellen, a tanulópénzt megfizettük, reméljük, nem az utolsó alkalom volt, hogy kupameccseket vívhatunk. Az U16-os, U17-es együttes is óriási fejlődésen ment keresztül, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, rajtunk kívül nem sokan vártak olyan eredményeket, mint amilyeneket ősszel elértek. Bízunk bent, hogy a játékosok fejlődése továbbra is töretlen lesz. A kisebbeknek is jól látható volt a fejlődés, náluk nem az eredmény a legfontosabb, hanem, hogy mire magasabb korosztályba kerülnek, már olyan technikai-taktikai-mentális és fizikális alapokkal rendelkezzenek, amelyre lehet építeni. A legfiatalabbaknál a legfontosabb, hogy minél többet játsszanak, lehetőleg náluk idősebb korosztályban. Az U14-es és U15-ös gárdánk különösen az ősz második félidőben kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Az U12-eseknél és az U13-asoknál az átállás, azaz a háromnegyed pályáról a nagypályára való átállás a cél. Nem csak a pályán, azon kívül is előreléptünk, a sporttudományos részleg fejlesztése elengedhetetlen volt, hiszen nagy segítséget nyújt a táplálkozásban, a gyógytornában, a teljesítménydiagnosztikában egyaránt. Egyedül a fiatal játékosok menedzselése az a rész, amelyben előbbre kellene lépnünk a jövőben. Maximalisták vagyunk, mindig fejlődni akarunk, de ehhez rengeteg munkára van szükség, amit kellő alázattal, szerénységgel, hittel, önbizalommal teszünk a hétköznapokon. A 2018-as évben is több korosztályos válogatottat adtunk, ráadásul szinte valamennyi válogatott az Illés Akadémia kapusainak nevével kezdődött. A jövőben megvalósul, hogy a legjobb U10-es és U11-es futballisták az Illés Akadémián futballozhatnak. Céljaink nem változtak, a jövőben is őszinte, nyílt futballt játszó csapatainkban pallérozódó játékosokat akarunk nevelni a Haladás és a magyar labdarúgás számára.

Az Illés Akadémián hagyomány, hogy év végén megválasztják a korosztályok legjobbjait – idén sem volt ez másként. A Haladás Sportkomplexum VIP-termében megtartott évzárón fényt derült, kik voltak a legjobb akadémisták 2018-ban.

U12: Rózsa Máté, U13: Somfalvi Bence, U14: Szvoboda Dániel, U15: Iván Gergő, U16: Senkó Zsombor, U17: Hegyi Krisztián, U19: Kiss Balázs

Hátsó sor, balról: Illés Béla, az akadémia igazgatója, Horváth Sándor technikai vezető, Hegyi Krisztián, Senkó Zsombor, Tóth Miklós ügyvezető. Elöl: Kiss Balázs, Iván Gergő, Kóbor László kuratóriumi elnök, Szvoboda Dániel, Somfalvi Bence, Iván Gergő

 

 

 

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink