Szombathelyi Haladás


Zöld-fehér szerelem a karácsonyfa alatt


2018.12.11. 20:20
Pum András

A Szombathelyi Haladás NB I-es labdarúgócsapatának játékosa, Jancsó András és a Haladás VSE NB I/B-s kézilabdázója, Mórocz Alexandra első közös karácsonyukra készülnek.

Zöld-fehér szerelem: a Szombathelyi Haladás 22 éves középpályás futballistája, Jancsó András és a Haladás VSE kézilabdázója, irányítója, a 23 éves Mórocz Alexandra korábban látásból már ismerték egymást, de csak kilenc hónapja, február óta alkotnak egy párt. Lakva ismeri meg az ember a másikat, így már kapcsolatuk elején összeköltöztek. Akkor még albérletben laktak, két hónapja viszont már közös lakást vásároltak. Valójában nem is ketten, hanem négyen laknak, hiszen velük él közös kutyájuk, a hat hónapos angol buldog, Ödön, valamint Alexandra korábbi, saját kutyája, a négyéves francia buldog, Lui. A két fiatalnak az idei lesz az első, közösen töltött karácsonya, ám a szentestét megelőző hetet nem azzal töltik, hogy a várost a nyakukba véve, ajándékok után rohangáljanak. December 16-án repülőre ülnek és meg sem állnak Egyiptomig: egy hetet pihennek a tengerparton, a szentesét viszont már itthon töltik. Egyelőre még nincs pontos forgatókönyvük a karácsonyi ünnepeket illetően, az biztosnak tűnik, hogy a szentestét kettesben, és két kutyájukkal töltik. Aztán másnap a szülőket, nagyszülőket látogatják.

A Jancsó&Mórocz páros mindkét tagja szeret kirándulni, moziba járni és… enni! Ha tehetik, egymás meccsein szurkolnak, András a szolidabb, Alexandra a vérmesebb drukker. A két fiatal igyekszik minél több időt együtt tölteni: erről mi is megbizonyosodhattunk, amikor melléjük szegődtünk. Íme Mórocz Alexandra és Jancsó András egy keddi napja.
 

7.30: Ébresztő a Mórocz–Jancsó lakban. A közös reggeli általában kimarad, mivel a Haladás futballistáinak fél kilenckor közös reggelin kell részt venniük. Viszont Jancsó András még előtte leviszi a kutyákat levegőzni, mint mondja: „rövid, de minőségi” sétára.
9.00: Alexandra megérkezik a Haladás Sportkomplexumba, ahol a kézilabdacsapat az edzéseit tartja, közben párja is befut, igaz, ő egy szinttel lejjebb, a futballisták öltözőjébe.
10.30: A Haladás VSE kézilabdacsapatának irányítója végez a napi penzummal, hazafelé veszi az irányt, és – hogy a kutyák lelki békéje ne boruljon fel – ezúttal ő viszi le a négylábúakat a reggelinél jóval hosszabb sétára.
12.00: Véget ér a Haladás labdarúgócsapatának edzése, a zöld-fehérek a Király Sportlétesítményben készültek a hétvégi bajnokira.
13.00: A fiatal pár törzshelyén, az egyik belvárosi étteremben ebédel. Hasonló ételeket szeretnek – húsleves, rántott hús, töltött hús, túrós palacsinta –, így nem okoz gondot a menü kiválasztása. Megsúgják: egy jó marhapörkölt láttán is könnyen elcsábulnak, de mivel élsportolók és versenyidőszak van, ezt inkább hanyagolják. A vendéglő tulajdonosa óriási Haladás-szurkoló, így az ebéd mellé gyakran tanácsokat és kérdéseket is kapnak.
14.15: Mivel Luit, a francia buldogot nemrég műtötték, Jancsóék kontrollra viszik vissza a kutyát.
15.00: Séta és kávézás a szépen feldíszített Fő téren. Jancsóék elmondják: sokat sétálnak a központban, szeretnek csak úgy nézelődni, és alkalomadtán beülni valahová.


15.30: Alexandra nekiáll takarítani, addig András bemutatja a kutyasétáltatás aznapi harmadik epizódját.
16.00: Jancsó András búcsút int párjának, hiszen lassan kezdődik a futballcsapat délutáni edzése.
18.00: Alexandrának is két tréningje van, így ő is edzőszerelést húz.
20.45: Mivel Alexandra edzése később ér véget, így a zöld-fehér pár ekkor tudja megejteni a közös esti bevásárlást, általában valamelyik városszéli bevásárlóközpontot keresik fel.
21.30: Ezúttal könnyű vacsora, melegszendvics a menü, majd vagy tévézés vagy kártyázás következik. Mindketten szeretnek unózni, aki veszít, az mosogat. Alexandra elárulja: ez úgy néz ki, hogy addig játszanak míg párja nem nyer egyet. Mindenki jobban jár ugyanis, ha nem a férfi mosogat. Ami a filmeket illeti, itt is hasonló az ízlésük: thriller, horror, vígjáték, sorozatok jöhetnek, akció és sci-fi viszont nem.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink