Szombathelyi Haladás


Minden héten háború


2018.12.07. 21:00
Pum András

Az OTP Bank Liga 17. fordulójában szombaton 17 órakor a Szombathelyi Haladás az MTK Budapest vendége lesz.

Nincsenek jó formában a 24 ponttal a bajnoki táblázat negyedik helyén tanyázó fővárosiak. Feczkó Tamás együttese két fordulóval ezelőtt 3-2-re kikapott Diósgyőrben, majd az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 1-0-ra a Debrecentől. Ráadásul szerdán a 32 között búcsúzott a Magyar Kupá­tól is: Ajkán az NB III-as hazaiak 2-1-re nyertek. Pedig az MTK keretét olyan játékosok alkotják, mint Pintér Ádám, Bognár István, Kanta József, Lencse László vagy éppen az örökifjú támadó, Torghelle Sándor. Nem véletlen, hogy a kék-fehérek holtversenyben a harmadik legtöbb gólt (23) szerezték a csapatok közül.

Ami a Haladást illeti, a felcsúti 2-0-s vereség után egy hete a Diósgyőr ellen egy pontot megmentett, szerdán pedig az NB III-as Iváncsa ellen továbbjutott a kupában. Nem utolsósorban rossz idegenbeli mérlegük miatt azonban még utolsók: nyolc mérkőzésen egy pontot szereztek. A szombathelyi meccsen az MTK 2-1-re nyert. A kék-fehér gárda volt az első, amely nyerni tudott az új Haladás-stadionban.

– Ahogy korábban is mondtam, minden egyes siker roppant fontos számunkra, örülünk a Magyar Kupa-továbbjutásnak – mondta Horváth Ferenc, a Haladás edzője. – Az MTK ellen természetesen sokkal nehezebb dolgunk lesz, egy, a futballt játszó, sokat passzoló, játékát a labdabirtoklásra építő együttes vendégei leszünk. Láttam az utóbbi meccseiket, jól futballoztak, de kihagyták a helyzeteiket, ezért maradtak pont nélkül. Ahhoz, hogy előbbre lépjünk a tabellán, idegenből is pontot, de inkább pontokat kell hoznunk. Erre készülünk szombaton: nekünk minden meccs élet-halál harc. Sérültünk és eltiltottunk sincs.

Összeállítás: Rózsa – Habovda, Benes, Tamás, Bosnjak – Mészáros, Daushvili, Jagodics, Ofosu – Priskin, Németh Márió.

A zöld-fehérek péntek délután útra keltek, Vecsésen edzettek, az éjszakát pedig az Airport Hotelben töltik.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink