Szombathelyi Haladás


Tizenegy harcos a pályán


2018.11.21. 15:20
Pum András

A grúz válogatott Murtaz Daushvili szerint évről-évre fejlődik a magyar labdarúgás.

A 2016/17-es bajnokságban a Diósgyőr játékosaként 34 bajnokin szereplő, 29 éves Murtaz Daushvilit október elején igazolta le a Szombathelyi Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A 34-szeres grúz válogatott védekező középpályás azóta kétszer kezdőként, egyszer csereként lépett pályára, de mivel Újpesten bokaszalag-sérülést szenvedett, az FTC elleni 1-0-s sikert csak a lelátóról figyelhette. Ám sérülése már a múlté.

- Bevallom, mielőtt Szombathelyre kerültem,nem sokat tudtam a Haladásról - mondta Daushvili. - Emlékszem, még a Diósgyőr játékosaként edzőm többek között elmondta a Haliról, hogy az egyik legrégebbi, legjobb és nagy múltú klub. Ennyi információm volt. De jó helyre kerültem, jól érzem magam Szombathelyen és  a klubban is, több játékos ellen korábban már futballoztam, Király Gáborról pedig természetesen tudtam, hogy egy legenda Magyarországon. Jurij Habovdával anno Ukrajnában, a Lviv együttesében csapattársak voltunk. Hogy kemény futballista vagyok-e? Nem gondolom, hogy csak ez lenne az erősségem, s egyébként is, mivel a csapat nem áll jól a bajnokságban, mind a tizenegyünknek úgy kell kimennie a pályára, mint egy harcos. A posztomból adódóan viszont sok labdát kell szereznem, úgyhogy rendesen oda kell tennem magam. Ami a céljaimat illeti, látva ezt a szép stadiont és a fanatikus szurkolóinkat, mindenképpen meg kell tartanunk NB I-es tagságunkat. Drukkereink belehajszolnak minket, hogy minden meccsen a győzelemre törjünk. Utoljára két éve futballoztam Magyarországon és már akkor is jónak láttam a színvonalat. Azóta még tovább fejlődött a futball, szép stadionok épültek - szóval mind a labdarúgás, mind pedig az infrastrukturális körülmények folyamatosan fejlődnek. Nem mondtam le a válogatottságról sem, de mivel egy ideig nem volt csapatom, így nem  is hívtak meg. Nagyon jó kapcsolatban vagyok a szövetségi kapitánnyal és a stábbal, rendszeresen beszélünk. Minden játékosnak a legnagyobb álma a válogatottság, így természetesen szeretnék még minél többször pályára lépni a nemzeti csapatban. Ehhez pedig az kell, hogy folyamatosan jól futballozzak a Haladásban.

                                                Daushvilit lenyűgözte a Haladás-stadionja és szurkolói

Daushvili minden meccsen fejvédő maszkban lép pályára.

- Korábban 11-szer volt kisebb-nagyobb agyrázkódásom, ezért óvatosságból néhány éve megcsináltattam a maszkot. Ám ez semmiben sem gátol, ezen nem múlik csapatom sikere.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink