Szombathelyi Haladás


Győzelem a Mosonmagyaróvár ellen


2018.11.16. 12:40
Pum András

Felkészülési mérkőzésen a Szombathelyi Haladás Németh Márió duplájával és Miroszlav Grumics találatával 3-1-re verte az NB II-es Mosonmagyaróvárt.

Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár 3-1 (1-0) - Szombathely, 100 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Gaál.

Haladás: Gyurján – Habovda, Grumics,  Kolcák, Bosnjak – Mészáros, Rácz, Daushvili, Ofosu - Gaál, Funsho.

II. félidő: Gyurján – Pinte, Schimmer, Kovalovszki, Németh Milán – Petró, Jancsó, Kovács, Halmosi – Rabusic, Németh Márió. Edző: Horváth Ferenc.

Ahogy az várható volt, a Haladás ragadta magához a kezdeményezést az NB II utolsó helyén álló Mosonmagyaróvár ellen. Gaál Bálint bal oldali szögletből kis híján gólt szerzett, a másik oldalon Gyurján tolt bravúrral a léc fölé egy lövést. A 17. percben Gaál bal oldali szabadrúgását a hosszún, az alapvonalnál érkező Habovda egyből középre tette, Grumics pedig hét méterről az üres kapuba helyezett (1-0). A szombathelyiek szépen tették-vették a labdát, de az óváriak stabilan védekeztek, így a vendégek kapusának, Heinrichnek nem sok védenivalója akadt. A 45. percben Kolcák ívelt a védők mögé, de Ofosu ziccerben, nyolc méterről a kapusba lőtt.

Szünet után is a vasiak voltak a kezdeményezőbbek, de jóideig csak mezőnyben folyt a játék. Az 57. percben Németh Milán balról, 15 méterről leadott lövését védte Heinrich. A 65. percben aztán Németh Márió balról, 13 méterről úgy lőtt a hálóba, hogy a labda a bal kapufáról vágódott a kapuba (2-0). Aztán azt láhattuk, hogy a kispadon ülő Király Gábor elsétált a kapu mögé a tartaléklabdákért, és a helyükre rúgta őket. A 108-szoros válogatott kapusnak nem derogált mindez, pláne, hogy a szünetben ő gyűjtötte be a melegítés után a labdákat. De vissza a meccse. A Haladás sok passzal építetette fel támadásait, aztán a 74. percben Petró passzát Németh Márió kissé jobbról, 13 méterről ezúttal úgy rúgta a jobb sarokba, hogy a labda a jobb kapufáról vágódott a kapuba (3-0). Két perc múlva Hamosi tüzelt 15 méterről a bal sarok mellé. Vasi támadások után a 87. percben Stieber tizenegyesből szépített (3-1).

A vasiak legközelebb jövő szombaton, 17 órakor a Puskás Akadémia vendégeként, Felcsúton lépnek pályára bajnoki mérkőzésen.

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 26. fordulójában vasárnap 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.03.29. 10:20
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink