Szombathelyi Haladás


Eltervezte, megcsinálta


2018.11.11. 23:40
Pum András

A Szombathelyi Haladás kapusa, Rózsa Dániel döntő érdemeket szerzett a listavezető FTC ellen aratott 1-0-s győzelemben.

A kétszeres válogatott Rózsa Dániel egy hét alatt megjárta a poklot és a mennyt. Az újpesti, 2-0-s vereségnél a második gól az ő lelkén száradt, míg egy hétre rá, az FTC elleni 1-0-s sikernél nem csak az olasz Davide Lanzafame tizenegyesét hárította bravúrral a 77. percben, hanem emellett is több nagy védése is akadt.

- Így, hogy most már lassan 34 éves leszek, könnyebben sikerült feldolgoznom a hibámat, régebben többet rágódtam – utalt vissza újpesti hibájára Rózsa Dániel. – Az a tapasztalat, hogy egy hibán minél hamarabb túl kell lépni. Magamban rendberaktam a dolgokat, elemeztem, hogy mit és hol rontottam el és, mit kell tennem ahhoz, hogy többet ilyen ne forduljon elő. S onnantól már kizárólag a következő találkozóra, az FTC ellenire koncentráltam. A Fradiban sok minőségi játékos található, és sikerült is kialakítaniuk helyzeteket, ám ezek kimaradtak, de egyébként úgy léptünk pályára, hogy nem kaphatunk gólt. Fontos volt, hogy mi szereztük az első találatot, utána már célfutballt játszottunk, ez kicsit meg is sínylette a játékunkat. Ami a vendégek büntetőjét illeti, nem tudtam előre, hová lövi a tizenegyest Lanzafame, viszont elterveztem magamban egy dolgot és azt szerettem volna végigcsinálni – ez sikerült is. Azt nem tudom mennyire bizonytalanította el az olasz fiút, hogy szinte az egész stadion fütyült a büntetője előtt, mindenesetre jómagam és társaim is igyekeztek egy kis nyomást elhelyezni rajta. Úgy néz ki, ez sikerült. Utólag a felvételeken láttam, hogy Király Gábor mennyire örült a védésemnek – ez nagyon jólesett. Vele és Gyurján Mártonnal remek kis csapatot alkotunk mi kapusok, nagyon szeretek velük dolgozni, minden nap egy élmény.

                  Emberek, kivédtem! Rózsa Dánielnek elsőként Kovács Lóránt gratulált a büntető után

- Hogy megérdemeltük-e a három pontot? Eggyel több gólt szereztünk ellenfelünknél, úgyhogy igen. Nagyon jókor jött ez a győzelem, nem csak azért, mert régen nyertünk, hanem mert nem szakadtunk le az előttünk állóktól. Az elmúlt hetekben nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy meglegyen az első pont, pontok. Bízok bent, hogy ezzel most a gátak is átszakadtak - zárta szavait Rózsa.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink