Szombathelyi Haladás


Újpestre látogatunk


2018.11.02. 13:00
Pum András

Az OTP Bank Liga 13. fordulójában szombaton 17 órakor a Szombathelyi Haladás az Újpest FC vendége lesz.

A 16 ponttal, a bajnoki táblázat nyolcadik helyén tanyázó újpestiek a legutóbbi fordulóban 1-0-ra kikaptak az MTK vendégeként, előtte viszont két meccsüket (Puskás Akadémia otthon: 2-0, DVTK idegenben: 2-1) megnyerték. Hazai pályán jól szerepelnek a lila-fehérek, öt otthoni meccsükön egy-egy döntetlen és vereség mellett háromszor győztek. Ugyanakkor 11 bajnokijukon mindössze tíz gólt szereztek, igaz, csupán kilencet kaptak – utóbbi a második legjobb mutató az NB I-es mezőnyben. Három játékosuk – Beridze, Diallo és Nagy Dániel – egyaránt két-két gólt szerzett, ők a negyedik kerületiek házi gólkirályai. Az újpestiek a szerdai, győri Magyar Kupa-meccsen nagy csatában, hosszabbításban 3-2-re nyertek, a ráadás miatt minden bizonnyal fáradtabbak lesznek.

A Haladás legutóbb peches vereséget szenvedett a Honvéd ellen, a Magyar Kupában viszont szerdán, Szarvason továbbjutott. A zöld-fehérek utóbbi öt bajnokijukat elveszítették, az viszont biztató lehet, hogy a Vidi és a Honvéd ellen – helyzeteik és a játék képe alapján  – nyerhettek volna. A két gárda júliusban 2-2-es döntetlent játszott Szombathelyen.

– Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, ráadásul az Újpest hazai pályán különösen erős – mondta Horváth Ferenc, a Haladás edzője. – Habár legutóbb az MTK ellen pont nélkül maradtak a lila-fehérek, úgy láttam, a játékukkal nem volt különösebb probléma. Másrészt biztos vagyok abban, hogy ellenünk így majd – különösen a Szusza Ferenc-stadionban –   javítani akarnak. Játéktudásuk alapján a liláknak az első háromban lenne a helyük. Ami minket illet, noha legutóbb a Honvéd ellen kikaptunk, a játékunkat nem érhette különösebb kritika. Csakúgy, mint korábban a Vidi ellen, ezúttal is megvoltak a ziccereink, ám ezek mind kimaradtak, ráadásul a hajrában még büntetőt is hibáztunk. Úgy látom, 
meccsről-meccsre javul a játékunk, nagyon remélem, hogy ez most már végre valahára eredményességgel is párosul. Pontot, pontokat remélek az Újpest ellen. A Vidi ellen kiállított Bosnjak Predrag  egy meccsre szóló eltiltást kapott, így nem játszhat Újpesten.

Várható összeállítás: Rózsa – Habovda, Benes, Tamás, Halmosi – Mészáros, Jancsó, Jagodics, Németh Márió – Gaál, Priskin.
 

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink